3 Ιανουάριος 2019, 13:42 - Τελευταία Ενημέρωση: 3 Ιανουάριος 2019, 13:37

Άγγελος Χαρίτος: Πέθανε ο Έλληνας πρόξενος στη Βενεζουέλα

  • Άγγελος Χαρίτος: Πέθανε ο Έλληνας πρόξενος στη Βενεζουέλα
    (Φωτ.: el-nacional.com)

Εγκεφαλικό οίδημα φέρεται να είναι η αιτία που οδήγησε στον αιφνίδιο θάνατο του Έλληνα γενικού πρόξενου στο Καράκας της Βενεζουέλας Άγγελου Χαρίτου. Ο 55χρονος διπλωμάτης, σύμφωνα με τον ιστότοπο el-nacional.com βρέθηκε νεκρός σήμερα τα ξημερώματα, σε δωμάτιο του ξενοδοχείου Altamira Suites στο Καράκας.

Πληροφορίες που επικαλείται η ίδια πηγή, αναφέρουν πως ο διπλωμάτης συνοδευόταν από δύο γυναίκες όταν έπαθε την καρδιακή προσβολή.

«Σε δωμάτιο του ξενοδοχείου Altamira Suites βρήκαν νεκρό τον γενικό πρόξενο της πρεσβείας της Ελλάδας Άγγελο Χαρίτο (55). Σύμφωνα με δύο γυναίκες που τον συνόδευαν, αφού έπιναν ποτό, πήγε για ύπνο επειδή είχε πόνο στο στήθος του. Πέθανε από εγκεφαλικό οίδημα λόγω πρόσφατης καρδιακής προσβολής», έγραψε ο δημοσιογράφος Darvinson Rojas στο Twitter.

Το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε πως αναμένεται το πόρισμα του ιατροδικαστή για την εξακρίβωση των αιτιών θανάτου.

Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί στις 4 Ιανουαρίου, ενώ η ελληνορθόδοξη κοινότητα της Βενεζουέλας θα κάνει αγρυπνία στη μνήμη του.