3 Ιανουάριος 2019, 09:17 - Τελευταία Ενημέρωση: 3 Ιανουάριος 2019, 08:55

Το... κοντέρ έγραψε 100 για τον ελληνικό στίβο το 2018

  • Παγκόσμιο Στίβου 2019: Εκτός 8άδας ο Τεντόγλου
    Ο Μίλτος Τεντόγλου πανηγυρίζει με την ελληνική σημαία το χρυσό που κατέκτησε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου (φωτ.: EPA / Christina Bruna)

Μια εξαιρετική χρονιά ήταν το 2018 για τον ελληνικό στίβο. Η συγκομιδή μεταλλίων, τόσο στο σύνολό τους όσο και ξεχωριστά σε κάθε διοργάνωση, χαρακτηρίζεται σαν μία από τις καλύτερες στην ιστορία του ελληνικού στίβου. Ο κλασικός αθλητισμός χάρισε στη χώρα μας αξέχαστες στιγμές μέσα στη χρονιά που μας πέρασε. Οι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες τόνωσαν το αίσθημα της εθνικής υπερηφάνειας, καθώς η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου έγινε 34 φορές, ενώ συνολικά 100 φορές οι αθλητές μας «πάτησαν» το βάθρο των νικητών.

Οι διοργανώσεις στις οποίες οι αθλητές μας κατέκτησαν μετάλλια είναι: Παγκόσμιο κλειστού, Πανευρωπαϊκοί Α/Γ, Παγκόσμιο Ε/Ν, Πανευρωπαϊκοί Π/Κ, Μεσογειακοί Α/Γ και Νέων, Βαλκανικοί Α/Γ, Ε/Ν, Π/Κ ανοιχτού και κλειστού στίβου, Παγκόσμιο Κύπελλο, ενώ δεν συμπεριλαμβάνεται το «διαμάντι» που κατέκτησε η Κατερίνα Στεφανίδη στο Diamond League.

Στους πίνακες που ακολουθούν καταγράφονται τα μετάλλια που κατέκτησαν οι αθλήτριες και οι αθλητές μας σε κάθε διοργάνωση, στις μεγαλύτερες συναντήσεις της χρονιάς σε ανοιχτό και κλειστό στίβο. Δείτε ΕΔΩ τον πίνακα μεταλλίων ανά αθλητή-τρια και αγώνισμα και ΕΔΩ τον πίνακα των μεταλλίων συνολικά.

  • Πηγή: ΣΕΓΑΣ