2 Ιανουάριος 2019, 15:16 - Τελευταία Ενημέρωση: 2 Ιανουάριος 2019, 15:06

Με αυτοσχέδιο σκοινί απέδρασαν οι δύο Αλβανοί από τον Κορυδαλλό

  • Με αυτοσχέδιο σκοινί απέδρασαν οι δύο Αλβανοί από τον Κορυδαλλό
    Το αυτοσχέδιο σκοινί με την πέτρα που χρησιμοποίησαν οι δύο κρατούμενοι για να αποδράσουν από τον Κορυδαλλό (πηγή: Πρώτο Θέμα)

Έκτακτο έλεγχο και πειθαρχική έρευνα για να διακριβωθεί το πώς απέδρασαν οι δύο προσωρινά κρατούμενοι από τις φυλακές Κορυδαλλού ζήτησε το υπουργείο Δικαιοσύνης. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε, στα καταστήματα κράτησης για το διάστημα των γιορτών είχαν δοθεί ρητές εντολές για αυξημένα μέτρα ασφαλείας «προκειμένου να αποτραπούν κάθε είδους έκνομες ενέργειες».

Υπουργείο Δικαιοσύνης: Από το 2015 μέχρι σήμερα, και παρά τις αντίθετες «Κασσάνδρες», η σημερινή απόδραση είναι η πρώτη που συμβαίνει από κλειστή φυλακή.

Η απόδραση, που έγινε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, έγινε αντιληπτή σήμερα το πρωί. Οι δύο κρατούμενοι είναι αλβανικής καταγωγής, αδέρφια και προφυλακισμένοι για διακεκριμένες κλοπές και ληστείες. Κρατούνταν στη Δ’ πτέρυγα και κατάφεραν να κόψουν τα κάγκελα του κελιού τους, να βγουν στον προαύλιο χώρο και μέσω της «νεκρής ζώνης» να φτάσουν μέχρι την εξωτερική περίφραξη. Παρά το γεγονός ότι υπάρχει δυνατό φως, οι δύο κρατούμενοι πέταξαν στο μαντρότοιχο το σκοινί που έφτιαξαν με ιμάντες από τσάντες. Στην άκρη του είχαν βάλει έναν «γάντζο» με πέτρα που μάγκωσε σε μια λάμπα, γεγονός που τους διευκόλυνε να σκαρφαλώσουν.

Η απόδραση κράτησε περίπου 9 λεπτά και οι δύο άνδρες δεν έγιναν αντιληπτοί ούτε από τους φρουρούς στα εξωτερικά φυλάκια ούτε από τον σκοπό που είχε υπηρεσία στην αίθουσα με τις κάμερες. Το εντυπωσιακό είναι ότι ενώ η απόδραση έγινε στις 20:32, σύμφωνα με τα πλάνα από τις κάμερες ασφαλείας, η απουσία των δύο κρατούμενων έγινε αντιληπτή δέκα ώρες αργότερα, σήμερα στις 7:00 κατά την καταμέτρηση.