2 Ιανουάριος 2019, 08:53 - Τελευταία Ενημέρωση: 2 Ιανουάριος 2019, 08:28

Γιακούτσκ: Η πόλη με την πιο κρύα υπαίθρια αγορά του κόσμου! (βίντεο)

  • Γιακούτσκ: Η πόλη με την πιο κρύα υπαίθρια αγορά του κόσμου! (βίντεο)
    Εικόνα από το κατάλευκο Γιακούτσκ (φωτ.: siberiastories.files.wordpress.com)

Θα μπορούσατε να δουλέψετε στους -30 βαθμούς Κελσίου; Οι άνθρωποι που εργάζονται στην υπαίθρια αγορά του Γιακούτσκ της Σιβηρίας μάλλον δεν έχουν ιδιαίτερο πρόβλημα, καθώς η συγκεκριμένη θερμοκρασία τους φαίνεται… υψηλή, αφού πολλές φορές το θερμόμετρο αγγίζει τους -50 βαθμούς!

Στην πόλη Γιακούτσκ βρίσκεται η πιο κρύα υπαίθρια αγορά του κόσμου, η οποία λειτουργεί συνεχώς ακόμη και κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Εκεί μπορεί κανείς να βρει φρούτα, τυριά, ψάρια, κρέας και άλλα προϊόντα που χάρη στη θερμοκρασία του περιβάλλοντος διατηρούνται πάρα πολύ φρέσκα. Μάλιστα, εκεί υπάρχουν τα καλύτερα υλικά για την παρασκευή της στρογκανίνα, για την οποία απαιτείται ψάρι κατεψυγμένο σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία.

Πώς αντέχουν όμως οι άνθρωποι που δουλεύουν τόσες ώρες μέσα στο κρύο; Όπως λένε οι έμποροι στο βίντεο, το πιο σημαντικό είναι να έχει ντυθεί κανείς σωστά, αλλά και να έχει πίστη ότι δεν θα κρυώνει! «Θα έλεγα ότι έχω συνηθίσει», λέει ο Κίριλ Ναζίμοφ. «Δουλεύω συνεχώς, έχω πράγματα να κάνω, κινούμαι συνέχεια, οπότε κάποιες φορές ιδρώνω κιόλας».

Μαζί του φαίνεται ότι συμφωνεί και η Μαρία Στάρκοβα, που όπως λέει στο βίντεο αισθάνεται ζεστασιά, αφού «έχει μόνο -30 βαθμούς»!