31 Δεκέμβριος 2018, 20:59 - Τελευταία Ενημέρωση: 31 Δεκέμβριος 2018, 20:59

Με αλυσίδες τα αυτοκίνητα στην Πάρνηθα, προβλήματα σε πολλές περιοχές της χώρας

  • Οδηγίες για προστασία από την κακοκαιρία
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Προβλήματα αντιμετωπίζουν οι οδηγοί που κινούνται από και προς την Πάρνηθα, καθώς σύμφωνα με την Τροχαία εξαιτίας της χιονόπτωσης τα αυτοκίνητα κινούνται από τις 18:00 με αντιολισθητικές αλυσίδες στη λεωφόρο Πάρνηθας, από το τελεφερίκ και πάνω.

Επίσης, οι χιονοπτώσεις έχουν προκαλέσει προβλήματα στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων σε σημεία του ορεινού οδικού δικτύου των νομών Αιτωλοακαρνανίας, Αρκαδίας, Κορινθίας και Μεσσηνίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την αστυνομία, είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στους παρακάτω δρόμους της Αιτωλοακαρνανίας:

-Στην επαρχιακή οδό Ναυπάκτου-Πλατάνου, από την τοπική κοινότητα Παλαιοπύργου έως την τοπική κοινότητα Πλατάνου.
-Στην επαρχιακή οδό Ναυπάκτου-Άνω Χώρας, από την τοπική κοινότητα Λιμνίτσας έως την τοπική κοινότητα Άνω Χώρας.
-Στην επαρχιακή οδό Ναυπάκτου-Ελευθέριανης, από την τοπική κοινότητα Παλαιόπυργου έως τις τοπικές κοινότητες Ελευθέριανης και Αγίας Κυριακής, καθώς και στην εθνική οδό Καλλιθέας-Προυσού, από το 13ο έως το 18ο χιλιόμετρο.

Στην Αρκαδία είναι απαραίτητες οι αλυσίδες στην επαρχιακή οδό Ελάτης-Χρυσοβιτσίου-Στεμνίτσας και στην επαρχιακή οδό Λεωνιδίου-Κοσμά, από το 10ο έως το 35ο χιλιόμετρο.

Στην Κορινθία, είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στα εξής σημεία: Στην εθνική οδό Ξυλοκάστρου-Τρικάλων από το 15ο χιλιόμετρο, στην εθνική οδό Τρικάλων-Καρυάς από το 1ο χιλιόμετρο, στην εθνική οδό Γκούρας-Δερβενίου από το 7ο έως το 15ο χιλιόμετρο, στην εθνική Γκούρας-Λυκουριάς από το 1ο έως το 18ο χιλιόμετρο, στην εθνική οδό Γκούρας-Κιάτου από το 10ο έως το 17ο χιλιόμετρο.

Τέλος, στη Μεσσηνία είναι αναγκαίες οι αλυσίδες στην εθνική οδό Καλαμάτας-Σπάρτης, από το 35ο έως το 40ο χιλιόμετρο.