31 Δεκέμβριος 2018, 19:13 - Τελευταία Ενημέρωση: 31 Δεκέμβριος 2018, 18:43

Τσίπρας: Τον Οκτώβριο οι εκλογές, ψάχνουμε ημερομηνία

  • Τσίπρας: Τον Οκτώβριο οι εκλογές, ψάχνουμε ημερομηνία
    Ο πρωθυπουργός στον κήπο του Μαξίμου στο πλαίσιο της εορταστικής εκδήλωσης για την Πρωτοχρονιά (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Andrea Bonetti)

Το ότι οι εκλογές θα γίνουν «στην ώρα τους», δηλαδή των Οκτώβριο του 2019, επανέλαβε ο πρωθυπουργός μιλώντας με δημοσιογράφους που βρέθηκαν σήμερα στην εορταστική εκδήλωση στο Μέγαρο Μαξίμου. «Ψάχνουμε ημερομηνία τον Οκτώβριο», υποστήριξε με θέρμη.

Ωστόσο αίσθηση προκάλεσε η απάντηση του Αλέξη Τσίπρα στα ερωτήματα σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών και για το πώς αντιμετωπίζει την ανησυχία του Πάνου Καμμένου. «Ούτε εκείνος ανησυχεί. Το έχει πάρει απόφαση», τόνισε. Ακόμα αποκάλυψε ότι δεν έχει αποφασίσει εάν θα φέρει το κείμενο προς κύρωση στη Βουλή πριν από τον Μάρτιο του 2019, αλλά υποστήριξε ότι η ψηφοφορία θα γίνει στην ώρα της.

Για το δε ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη που αναμένεται να γίνει τον Ιανουάριο, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι υπάρχει ενδεχόμενο να μεταφερθεί για τις αρχές Μαρτίου. Ερωτηθείς για τις εκτιμήσεις του Κώστα Σημίτη ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί και πάλι οικονομική στήριξη τα επόμενα χρόνια περιορίστηκε να ευχηθεί στον πρώην πρωθυπουργό «χρόνια πολλά και καλή χρονιά».