31 Δεκέμβριος 2018, 17:23 - Τελευταία Ενημέρωση: 31 Δεκέμβριος 2018, 16:29

Υπόθεση Novartis: Σύμβουλος πρώην υπουργών προσπάθησε να φύγει από τη χώρα

  • Κατάθεση Τουλουπάκη για Αγγελή και Novartis
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Συμέλα Παντζαρτζή)

Κακουργηματικού βαθμού κατηγορία για χρηματισμό σχετικά με την υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας Novartis αντιμετωπίζει σύμβουλος πρώην υπουργών Υγείας που ελέγχονται από τους εισαγγελείς Διαφθοράς. Ο σύμβουλος, που χθες φέρεται να προσπάθησε να διαφύγει με την οικογένειά του από την Ελλάδα, αρχικά ήταν ένας από τους τρεις προστατευόμενους μάρτυρες.

Ωστόσο στην πορεία οι εισαγγελείς βρήκαν στοιχεία σε βάρος του για χρηματικά ποσά που σχετίζονται με τις πρακτικές της Novartis προκειμένου να κυριαρχήσει στην ελληνική αγορά φαρμάκου.

Σε βάρος του συμβούλου ασκήθηκε ποινική δίωξη και, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ από το Εφετείο, ο κατηγορούμενος προσπάθησε να μετακομίσει κρυφά στο εξωτερικό. Η κίνηση αυτή σήμανε συναγερμό στις εισαγγελικές Αρχές που εξέδωσαν αμέσως διάταξη απαγόρευσης από τη χώρα και ζήτησαν να παραδώσει το διαβατήριο του.

Μετά το πρώην στέλεχος της Novartis ο σύμβουλος των πρώην υπουργός Υγείας είναι ο δεύτερος κατηγορούμενος στην υπόθεση. Η απόδειξη της εμπλοκής του εκτιμάται ότι θα σηματοδοτήσει εξελίξεις στην εισαγγελική έρευνα που εστιάζει σε πολιτικά και μη πρόσωπα.