7 Φεβρουάριος 2014, 08:30 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:35

Αφιερωμένο στην 22η Χειμερινή Ολυμπιάδα το Doodle της Google

  • Αφιερωμένο στην 22η Χειμερινή Ολυμπιάδα το Doodle της Google

Το σημερινό Doodle της Google είναι αφιερωμένο στην 22η Χειμερινή Ολυμπιάδα και μας υπενθυμίζει τα ολυμπιακά ιδεώδη, την αθλητική άμιλλα και το δικαίωμα της άθλησης στην ζωή μας.

«Ο αθλητισμός είναι ανθρώπινο δικαίωμα. Κάθε άτομο πρέπει να έχει τη δυνατότητα να αθλείται, χωρίς να υφίσταται διακρίσεις και με βάση το Ολυμπιακό πνεύμα, που απαιτεί αμοιβαία κατανόηση στο φρόνημα της φιλίας, της αλληλεγγύης και της ευγενούς άμιλλας.»

Έξι χειμερινά Ολυμπιακά Αγωνίσματα, σε ένα χρωματιστό Doodle  διάλεξε η μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης για να τιμήσει τους Χειμερινούς  Ολυμπιακούς αγώνες που ξεκινούν σήμερα 7 Φεβρουαρίου και θα διαρκέσουν ως 23 Φεβρουαρίου στο Σότσι της Ρωσίας.

Ο Ολυμπιακός Χάρτης είναι ο καταστατικός χάρτης του Ολυμπιακού Κινήματος. Καθορίζει τους κανόνες που υιοθετούνται ως δεσμευτικοί από την ίδια τη Δ.Ο.Ε., καθώς και από το Ολυμπιακό Κίνημα.

Περιλαμβάνει σε ένα πρώτο κεφάλαιο τις Θεμελιώδεις Αρχές του Ολυμπισμού και του Ολυμπιακού Κινήματος.

Εκφράζονται αρχές οικουμενικού χαρακτήρα, όπως η βιώσιμη ανάπτυξη, η ανεκτικότητα, η διεθνής ειρήνη και η συναδέλφωση των λαών, η εκεχειρία, αλλά και ένα όραμα για την εκπαίδευση και τον πολιτισμό.

Ο Ολυμπιακός Χάρτης περιλαμβάνει επιπλέον και σειρά διατάξεων με οικονομικές προεκτάσεις, όπως το καθεστώς των χορηγιών, τα δικαιώματα των αθλητών κ.ο.κ.