31 Δεκέμβριος 2018, 09:23 - Τελευταία Ενημέρωση: 31 Δεκέμβριος 2018, 09:28

Πέθανε η Χρυσούλα Γιαταγάνα, πρώην εισαγγελέας και βουλευτής των ΑΝΕΛ

  • Πέθανε η Χρυσούλα Γιαταγάνα, πρώην εισαγγελέας και βουλευτής των ΑΝΕΛ
    Η Χρυσούλα Γιαταγάνα σε συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για την αναστολή των πλειστηριασμών, το 2013 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Συμέλα Παντζαρτζή)

Το τελευταίο αντίο λένε σήμερα συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες στη Χρυσούλα Γιαταγάνα, πρώην εισαγγελέα και πρώην βουλευτή των ΑΝΕΛ, που πέθανε σε ηλικία 74 ετών. Η κηδεία της θα γίνει σήμερα στις 16:30.

Η νεκρώσιμη ακολουθία θα τελεστεί στον ιερό ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών, στα Κοιμητήρια Ευόσμου.

Την είδηση για το θάνατό της έκανε γνωστή το στέλεχος των ΑΝΕΛ Σάββας Τσιμαχίδης, αναπληρωτής γραμματέας Μακεδονίας και Θράκης.

Ποια ήταν
Γεννήθηκε στην Κηφισιά Αττικής, στις 9 Μαΐου 1944, και καταγόταν από το Μανταμάδο Λέσβου και τη Σμύρνη. Είχε σπουδάσει Πολιτικές και Οικονομικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ είχε πάρει πτυχίο Νομικής από το ίδιο πανεπιστήμιο και κατείχε δύο μεταπτυχιακούς τίτλους στο Δημόσιο και το Ποινικό Δίκαιο από το Τμήμα της Νομικής του ΑΠΘ.

Υπήρξε μάχιμη δικηγόρος, υπηρέτησε ως εισαγγελέας και έγινε ευρύτερα γνωστή για την έρευνα που διεξήγαγε στις φυλακές του Γεντί Κουλέ. Της απονεμήθηκε το βραβείο Γυναικείας Κοινωνικής Προσφοράς «Αλίκη Γιωτοπούλου- Μαραγκοπούλου» από τον Σύνδεσμο για τα Δικαιώματα της Γυναίκας για τη συνολική της προσφορά στο χώρο της Δικαιοσύνης και για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Εξελέγη βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης με τους Ανεξάρτητους Έλληνες τον Μάιο του 2012 και επανεξελέγη στις εκλογές του Ιουνίου του 2012, ενώ ανεξαρτητοποιήθηκε το Μάρτιο του 2014. Η Χρυσούλα Γιαταγάνα ήταν μητέρα δύο παιδιών.