30 Δεκέμβριος 2018, 16:54 - Τελευταία Ενημέρωση: 30 Δεκέμβριος 2018, 16:44

Αποκλεισμένη η Σαμοθράκη, διακόπηκε η ακτοπλοϊκή συγκοινωνία

  • Αποκλεισμένη η Σαμοθράκη, διακόπηκε η ακτοπλοϊκή συγκοινωνία
    Φωτ.: faros-24.gr

Σε αναζήτηση λύσης για την αποκατάσταση της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας στη Σαμοθράκη βρίσκονται οι τοπικές Αρχές, μετά τη διακοπή των δρομολογίων προς και από το νησί από το απόγευμα της Παρασκευής, λόγω βλάβης του μοναδικού πλοίου της γραμμής Αλεξανδρούπολη- Σαμοθράκη.

Η δημοτική Αρχή του νησιού βρίσκεται σε συνεχή τηλεφωνική επικοινωνία με το ΥΝΑΝΠ, τον αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριο Σαντορινιό και τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Διονύση Τεμπονέρα, για να βρεθεί λύση προσωρινής αντικατάστασης του τακτικού πλοίου με άλλο πλοίο, που θα μπορεί να μεταφέρει επιβάτες, οχήματα και εμπορεύματα, καθώς εκτιμάται ότι θα χρειαστούν μερικές μέρες για επανέλθει στη γραμμή.

«Βρισκόμαστε σε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας και τον γενικό γραμματέα του υπουργείου για να βρεθεί κάποια προσωρινή λύση. Δεν είναι κάτι πολύ εύκολο, αλλά είμαστε σε διαρκή επικοινωνία», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Σαμοθράκης Θανάσης Βίτσας προσθέτοντας ότι γίνονται εντατικές προσπάθειες προκειμένου να βρεθεί μια  λύση γρήγορα.

Μάλιστα, χθες έστειλε επιστολή στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο και ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτριος Πέτροβιτς, ζητώντας του «να συνδράμει με την αποστολή πλοίου του Πολεμικού Ναυτικού, που θα εξυπηρετήσει τη μεταφορά προσώπων, ειδών πρώτης ανάγκης και οχημάτων».

Η Σαμοθράκη απέχει 24 ναυτικά μίλια από την Αλεξανδρούπολη και το δρομολόγιο με το τακτικό πλοίο διαρκεί περίπου δύο ώρες.