30 Δεκέμβριος 2018, 15:23 - Τελευταία Ενημέρωση: 30 Δεκέμβριος 2018, 15:27

Νίκος Αναστασιάδης: Είμαι πάντα πρόθυμος για διάλογο με την Τουρκία

  • Νίκος Αναστασιάδης: Είμαι πάντα πρόθυμος για διάλογο με την Τουρκία
    (Φωτ. αρχείου)

Σε διάλογο με την Τουρκία και τον Μουσταφά Ακιντζί δήλωσε ότι επιθυμεί να προχωρήσει ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης, προκειμένου το Κυπριακό να βρεθεί ξανά σε τροχιά διαπραγμάτευσης. Σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος», ο Νίκος Αναστασιάδης μίλησε για όλες τις εξελίξεις στο Κυπριακό, απάντησε στις επικρίσεις που έχει δεχτεί και τοποθετήθηκε σε ό,τι αφορά τις πρόσφατες δηλώσεις του Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Πολλές φορές έχουμε πει ότι το Κυπριακό είναι πρόβλημα εισβολής και κατοχής και εκείνοι που εισέβαλαν και κατέχουν δεν είναι οι Τουρκοκύπριοι, αλλά η Τουρκία. Συνεπώς γιατί να αρνηθώ», είπε ο Νίκος Αναστασιάδης για την επιθυμία του για διάλογο με τη χώρα, τονίζοντας ότι δεν παραγνωρίζει τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, καθώς θεωρεί τον Μουσταφά Ακιντζί επίσημο συνομιλητή του.

Σε ό,τι αφορά τις δηλώσεις του λεγόμενου «υπουργού εξωτερικών» του ψευδοκράτους Κουντρέτ Οζερσάι ότι δεν μπορεί να υπάρξει σύντομα κατάληξη στους όρους αναφοράς, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας είπε ότι θα μπορούσε να ξεκινήσει διάλογος για εσωτερικά ζητήματα που παραμένουν άλυτα, όπως θέματα οικονομικής βιωσιμότητας των τουρκοκυπριακών τραπεζών.

Ο Νίκος Αναστασιάδης επισήμανε ακόμη ότι πρέπει να είμαστε εντός των όρων αναφοράς του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών προκειμένου να έχουμε αποτελέσματα».

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ.