29 Δεκέμβριος 2018, 14:28 - Τελευταία Ενημέρωση: 29 Δεκέμβριος 2018, 14:32

Αλέξης Τσίπρας: Ιδρύεται νέο Διεθνές Πανεπιστήμιο με τμήματα σε έξι πόλεις

  • Αλέξης Τσίπρας: Ιδρύεται νέο Διεθνές Πανεπιστήμιο με τμήματα σε έξι πόλεις
    Ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντησή του με πρυτάνεις και αντιπρυτάνεις στη Θεσσαλονίκη (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Pixel / Σωτήρης Μπαρμπαρούσης)

Την ίδρυση του νέου Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας με έδρα τη Θεσσαλονίκη και Τμήματα σε πόλεις της Βόρειας Ελλάδας (Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Καβάλα, Κιλκίς, Δράμα, Κατερίνη) ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στη διάρκεια συνάντησης με εκπροσώπους εκπαιδευτικών ιδρυμάτων στο γραφείο του στη Θεσσαλονίκη. Το νέο Διεθνές Πανεπιστήμιο θα προκύψει από τη συνέργεια τριών ΤΕΙ (Θεσσαλονίκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης) και του μέχρι τώρα Διεθνούς Πανεπιστημίου, ενώ όπως είπε ο πρωθυπουργός «θα είναι κατ΄ εξοχήν εξωστρεφές Πανεπιστημιακό Ίδρυμα με ξενόγλωσσα προγράμματα σπουδών».

Σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα, το νέο Διεθνές Πανεπιστήμιο με βάση το σημαντικό έργο που έχει ήδη παραχθεί από το ανθρώπινο δυναμικό του στα τέσσερα Ιδρύματα τα οποία το συγκροτούν, θα καλύπτει μια πληθώρα γνωστικών αντικειμένων, συνδεδεμένων τόσο με το διεθνές γίγνεσθαι, όσο όμως και με τις τοπικές, αλλά και περιφερειακές εξειδικεύσεις.

«Ένα νέο μεγάλο Πανεπιστήμιο με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον», είπε ο πρωθυπουργός σημειώνοντας ότι θα πλαισιωθεί από ερευνητικά Ινστιτούτα βασικής έρευνας στις επιστήμες όπου δοκιμάζονται στην πράξη καινοτόμες παραγωγικές τεχνικές.

Πρόσθεσε δε ότι είναι ένα εγχείρημα που δίνει μια ακόμα ευκαιρία στη Βόρεια Ελλάδα και τη βοηθάει να ενταχθεί στη νέα εποχή που χαράσσει η κυβέρνηση για τα ελληνικά Πανεπιστήμια, προκειμένου να γίνουν ένας αξιόλογος εκπαιδευτικός κόμβος στον εκπαιδευτικό χάρτη της Ευρώπης.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης Κατερίνα Νοτοπούλου, ο επικεφαλής του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη Γιώργος Αγγελόπουλος και εκπρόσωποι των διοικήσεων των τεσσάρων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων που θα συμπράξουν για την ίδρυση του νέου Διεθνούς Πανεπιστημίου.

Πριν τη σύσκεψη παιδιά από τον «Σύλλογο Συνδρόμου Down» είπαν τα κάλαντα στον πρωθυπουργό.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.