29 Δεκέμβριος 2018, 12:56 - Τελευταία Ενημέρωση: 29 Δεκέμβριος 2018, 12:55

Ποια είναι η κατάσταση σήμερα στην Ιεράπολη - Τι θα δώσουν οι Τούρκοι στη Ρωσία;

  • Ποια είναι η κατάσταση σήμερα στην Ιεράπολη - Τι θα δώσουν οι Τούρκοι στη Ρωσία;

Εντάθηκαν οι διπλωματικές επαφές σε πολλά επίπεδα, μετά την απόφαση του Τραμπ να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από τη Συρία και τις απειλές της Τουρκίας να εισβάλει στα εδάφη που ελέγχουν οι Κούρδοι μαζί με τους Αμερικανούς. Οι διπλωματικές επαφές μεταξύ Κούρδων, Συρίας και Ρωσίας φαίνεται ότι έχουν αρχίσει να αποδίδουν, αφού από χθες έχουν εγκατασταθεί μονάδες του στρατού της Συρίας στην κωμόπολη Αρίμα, που βρίσκεται δυτικά της Ιεράπολης, ενώ καταγράφεται και παρουσία Ρώσων στην περιοχή, χωρίς να υπάρχουν άλλες πληροφορίες γι' αυτό.

Το Πρακτορείο Ειδήσεων Φιράτ αναφέρει ότι οι μονάδες του στρατού της Συρίας έχουν ταχθεί αμυντικά μαζί με τμήματα της λαϊκής άμυνας της Ιεράπολης, ενώ στα κτίρια της πόλης έχουν αναρτηθεί σημαίες της Συρίας και της Ρωσίας.

Όσον αφορά την απόφαση του Τραμπ να αποσύρει τα στρατεύματά του από τη Συρία, ο Ερντογάν φέρεται να προτείνει τώρα στον Τραμπ να μην αποσύρει τα στρατεύματα, αλλά να συνεργαστεί με την Τουρκία, για να εισβάλουν τα τουρκικά στρατεύματα, να εκδιώξουν τους Κούρδους και να εξουδετερώσουν τα τελευταία ερείσματα του ISIS στην περιοχή ανατολικά του Ευφράτη.

Σε ό,τι αφορά τις διπλωματικές επαφές της Τουρκίας με τη Ρωσία, που κορυφώνονται σήμερα με τη μετάβαση των Τσαβούσογλου, Ακάρ, Φιντάν και Καλίν στη Μόσχα, κουρδικές πηγές θεωρούν ότι η Τουρκία θα προτείνει στη Ρωσία την ολοκληρωτική παράδοση της περιοχής Ιντλίμπ στη Συρία-Ρωσία, για να λάβει ως αντάλλαγμα την Ιεράπολη/Μένπετζ.

Εν τω μεταξύ, ενώ είχαν αρχίσει να αποχωρούν σταδιακά κάποια τμήματα του στρατού των ΗΠΑ, μετά την είσοδο του στρατού της Συρίας στην Αρίμα, περίπολοι Αμερικανών στρατιωτών εμφανίστηκαν στο εσωτερικό της Ιεράπολης, αλλά και στην οριογραμμή που καθορίζεται από τον ρου του ποταμού Σαχούρ, βόρεια της Ιεράπολης.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου εδώ.