28 Δεκέμβριος 2018, 21:20 - Τελευταία Ενημέρωση: 28 Δεκέμβριος 2018, 21:04

Μεγάλες ποσότητες επικίνδυνου τσίπουρου εντόπισε η ΑΑΔΕ

  • Μεγάλες ποσότητες επικίνδυνου τσίπουρου εντόπισε η ΑΑΔΕ
    Παραγωγός μετράει τους βαθμούς κατά την απόσταξη του τσίπουρου σε αποστακτήριο της Καρδίτσας (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Βάιος Χασιαλής)

Έτοιμοι να «πλημμυρίσουν» τα τσιπουράδικα και τα άλλα στέκια της Θεσσαλονίκης με τόνους τσίπουρου επικίνδυνου για την υγεία, ήταν κάποιοι «επιτήδειοι» αυτές τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Το τσίπουρο αποσταζόταν σε εργαστήρια στην Κεντρική Μακεδονία και τα στελέχη των τελωνειακών αρχών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) ανακάλυψαν και κατάσχεσαν 22 άμβυκες απόσταξης τσίπουρου χωρίς άδεια τελωνείου και 12,5 τόνους τσίπουρου επικίνδυνου για την υγεία.

Όπως μάλιστα αναφέρουν κύκλοι της ΑΑΔΕ, εκτός από την απώλεια δασμών για το Δημόσιο, η υπόθεση είναι και υψηλού υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Για να φέρουν στο φως την υπόθεση, τα στελέχη της ΑΑΔΕ χρησιμοποίησαν το ηλεκτρονικό πληροφοριακό σύστημα για τον εντοπισμό στοιχείων ICISNET. Παράλληλα, είχαν ειδικά αυτοκίνητα με πινακίδες με συμβατικά νούμερα, αλλά πλήρως εξοπλισμένα με φορητούς υπολογιστές, ασύρματη επικοινωνία, εκτυπωτές κ.ά.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.