28 Δεκέμβριος 2018, 16:44 - Τελευταία Ενημέρωση: 28 Δεκέμβριος 2018, 16:30

Συνάντηση Τσίπρα με Ένωση Τραπεζών – Τι συμφωνήθηκε για κόκκινα δάνεια και πρώτη κατοικία

  • Συνάντηση Τσίπρα με Ένωση Τραπεζών – Τι συμφωνήθηκε για κόκκινα δάνεια και πρώτη κατοικία
    Ο Αλέξης Τσίπρας συναντάται με το προεδρείο Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού)

Η παράταση του ισχύοντος καθεστώτος προστασίας της πρώτης κατοικίας έως το τέλος Φεβρουαρίου, προκειμένου σε αυτό το διάστημα να διαμορφωθεί από κοινού το νέο αναγκαίο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας και του πτωχευτικού δικαίου των ιδιωτών, αποφασίστηκε κατά τη σημερινή συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με το προεδρείο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στη συνάντηση, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από το Μαξίμου, διαπιστώθηκε η κοινή βούληση για εντατικοποίηση της συνεργασίας των δύο πλευρών, προκειμένου να επιταχυνθεί η μείωση των κόκκινων δανείων, η χρηματοδότηση της οικονομίας και η προστασία της πρώτης κατοικίας. Ο πρωθυπουργός περιέγραψε το σχέδιο της κυβέρνησης για τη δραστική μείωση των κόκκινων δανείων με την ταυτόχρονη προστασία της πρώτης κατοικίας που θα συμβάλλει στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής.

Συμφωνήθηκε ακόμη η δημιουργία κοινής ομάδας εργασίας για τον εκσυγχρονισμό του πτωχευτικού δικαίου και τη διαμόρφωση ενός νέου πλαισίου για την προστασία της πρώτης κατοικίας, που θα λαμβάνει υπόψη την ειλημμένη απόφαση της κυβέρνησης για την επιδότηση των επιλέξιμων δανειοληπτών, αλλά και τα κεφαλαιακά και εποπτικά δεδομένα των τραπεζών.