6 Φεβρουάριος 2014, 17:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:35

Συνελήφθη ο καταζητούμενος για το διπλό φονικό στου Ρέντη

  • Εντάσεις στη δίκη για τη δολοφονία των αστυνομικών στου Ρέντη

Συνελήφθη ο καταζητούμενος για το διπλό φονικό στου Ρέντη

Στα χέρια της αστυνομίας στο Μενίδι έπεσε σήμερα το πρωί ο καταζητούμενος ομογενής Γιώργος Εμερτζίδης, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ Ιωάννη Ευαγγελινέλη και Γιώργου Σκυλογιάννη.

Είχε αφεθεί ελεύθερος

Ο Γιώργος Εμερτζίδης γνωστός και ως «Γιούρα» και άλλοι δύο συνεργοί του είχαν καταδικαστεί σε δις ισόβια και επιπλέον σε ποινή κάθειρξης 25 ετών για τη δολοφονία των αστυνομικών κατά τη διάρκεια καταδίωξης στην περιοχή του Ρέντη την 1η Μαρτίου του 2011.

Τελικά συνελήφθη έπειτα από εκτενείς έρευνες στις 5 Μαΐου του 2011. Η δίκη του έγινε σε δύο σκέλη: Το πρώτο αφορούσε τη ληστεία που είχε προηγηθεί της καταδίωξης σε περίπτερο στο Μενίδι και το δεύτερο στη δολοφονία των αντρών της ΔΙΑΣ.

Στο πρώτο μέρος της δίκης είχε κριθεί αθώος και αφέθηκε ελεύθερος χωρίς περιορισμούς, γεγονός που είχε προκαλέσει σάλο στους κόλπους του σωφρονιστικού συστήματος, και για το οποίο είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα η -αποπεμφθείσα πλέον- διευθύντρια των φυλακών Κορυδαλλού, Μαρία Στέφη και δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι.

Να σημειωθεί ότι ο Εμερτζίδης είχε αφεθεί ελεύθερος για την υπόθεση της ληστείας πριν την παρέλευση του 18μήνου. Όσον αφορά στο δεύτερο και πιο σημαντικό κομμάτι της δίκης που ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2012 για τη δολοφονία των αστυνομικών, ο συλληφθείς, στην αρχή παρουσιαζόταν στο δικαστήριο ωστόσο λίγο πριν την… ώρα της κρίσης και την ετυμηγορία του δικαστηρίου, τα ίχνη του εξαφανίστηκαν.

Από τον Μάρτιο του 2013 οπότε και το δικαστήριο απεφάνθη, παρέμενε καταζητούμενος, και τελικά συνελήφθη σήμερα.

Πηγή: Zougla.gr