26 Δεκέμβριος 2018, 00:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 26 Δεκέμβριος 2018, 00:17

Η συριακή αεράμυνα αναχαίτισε πυραύλους πάνω από τη Δαμασκό

  • Η συριακή αεράμυνα αναχαίτισε πυραύλους πάνω από τη Δαμασκό
    (Φωτ.: αρχείο EPA / Youssef Badawi)

«Εχθρικούς στόχους» κοντά στη Δαμασκό φέρονται να αναχαίτισαν τα συστήματα της συριακής αντιαεροπορικής άμυνας το βράδυ της Τρίτης, όπως μετάδωσε η συριακή κρατική τηλεόραση χωρίς να διευκρινίζει το είδος των στόχων. Ωστόσο ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ράμι Αμπντελραχμάν εκτίμησε ότι πρόκειται για ισραηλινή επιδρομή. «Πυρά πυραύλων που εκτοξεύθηκαν από ισραηλινά αεροπλάνα κατευθύνθηκαν σε τρεις στόχους, αποθήκες όπλων νοτιοδυτικά και νότια της Δαμασκού που ανήκουν στη Χεζμπολάχ ή στις ιρανικές δυνάμεις», διευκρίνισε.

Την εκδοχή για τους Ισραηλινούς υποστηρίζει και το δημόσιο πρακτορείο ειδήσεων του Λιβάνου, το οποίο στο ρεπορτάζ του αναφέρει ότι ισραηλινά μαχητικά πραγματοποίησαν εικονικές επιδρομές πάνω από τα νότια της χώρας. «Η επίθεση πραγματοποιήθηκε πάνω από το έδαφος του Λιβάνου και ένας αριθμός εχθρικών στόχων καταρρίφθηκε», πρόσθεσε η συριακή τηλεόραση.

Αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε στο Reuters ότι ακούστηκαν ισχυρές εκρήξεις στη Δαμασκό. Προς το παρόν ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού αρνείται να σχολιάσει οποιαδήποτε πληροφορία.