26 Δεκέμβριος 2018, 08:02 - Τελευταία Ενημέρωση: 26 Δεκέμβριος 2018, 07:40

Καιρός: Νέα πτώση της θερμοκρασίας σήμερα Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου

  • Καιρός: Νέα πτώση της θερμοκρασίας σήμερα Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Σωτήρης Μπαρμπαρούσης)

Στην κατάψυξη θα παραμείνει η Ελλάδα την Τετάρτη, δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων, καθώς σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία ο υδράργυρος θα σημειώσει περαιτέρω πτώση. Παγετός κατά τόπους ισχυρός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Στα δυτικά και βόρεια αναμένονται λίγες νεφώσεις, αλλά στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ανατολικής και νότιας χώρας καθώς και σε περιοχές της Εύβοιας, της ανατολικής Στερεάς και της ανατολικής Πελοποννήσου με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικά: 400 μέτρα). Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 8 και πιθανώς 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικά: 500 μέτρα). Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από -1 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις και άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από -3 έως 6 βαθμούς Κελσίου.

Σε Μακεδονία και Θράκη λίγες νεφώσεις παροδικά κατά τόπους αυξημένες κυρίως στη Χαλκιδική τις πρωινές ώρες οπότε πιθανώς να εκδηλωθούν ασθενείς τοπικές βροχές ή χιονόνερο και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά αλλά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικά: 300 με 500 μέτρα). Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία από -4 έως 7 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Ήπειρο, νησιά του Ιονίου, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα κατά τόπους αυξημένες. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία από -1 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες κυρίως στα ανατολικά όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή χιονόνερο και χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικά: 400 μέτρα) κυρίως στην Εύβοιας, τη; ανατολικής Στερεάς και την ανατολικής Πελοποννήσου. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από -1 έως 8 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. χιόνια στα ορεινά κυρίως της Κρήτης. Οι άνεμοι βόρειοι 6 με 8 μποφόρ και η θερμοκρασία από 5 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και στα ορεινά των νησιών του βορείου Αιγαίου πρόσκαιρες χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις στα βόρεια 5 με 7, στα νότια 7 με 8 και πιθανώς πρόσκαιρα 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 4 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.