24 Δεκέμβριος 2018, 23:54 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Δεκέμβριος 2018, 23:44

Οι Μωμόγεροι της Κοζάνης guest stars στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος»! (βίντεο)

  • Οι Μωμόγεροι της Κοζάνης guest stars στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος»! (βίντεο)

Αυτές τις ημέρες οι Μωμόγεροι βρίσκονται... παντού! Τρανή απόδειξη είναι η έκπληξη που ένιωσαν παραμονή Χριστουγέννων ταξιδιώτες, επισκέπτες και εργαζόμενοι στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Η ποντιακή λύρα, το νταούλι, το αγγείο, και φυσικά τα Μωμοέρια με τις παράξενες ενδυμασίες τους «απογείωσαν» τον κόσμο στον διεθνή αερολιμένα Αθηνών.

Για τη διοίκηση του αεροδρομίου, ωστόσο, το σκηνικό δεν ήταν απρόσμενο. Κι αυτό γιατί έλαβε χώρα στο πλαίσιο των χριστουγεννιάτικων κοζανίτικων εθίμων που έχουν προγραμματιστεί για τη Δευτέρα 24 και Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2018.

Μουσική, παράδοση, γεύσεις και άρωμα Ελλάδας στο αεροδρόμιο περιλαμβάνει το πρόγραμμα «Fly me to the Moon - Sounds Greek to me», με την Κοζάνη να αποτελεί τον τέταρτο προορισμός του προγράμματος.

Με πρωταγωνιστές τους Μωμόγερους –στοιχείο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας της UNESCO– εορταστικά δρώμενα της Κοζάνης (και του Πόντου) δίνουν ξεχωριστό χριστουγεννιάτικο τόνο στο αεροδρόμιο της Αθήνας. Οι ταξιδιώτες, αλλά και οι επισκέπτες που θα βρεθούν στο διεθνή αερολιμένα Αθηνών και ανήμερα των Χριστουγέννων, θα συναντήσουν μοναδικά τοπικά έθιμα, μουσική, θεατρική διάθεση, χορό και εκλεκτές κοζανίτικες συνταγές!(Πηγή: Athens International Airport «Eleftherios Venizelos» / Facebook)