24 Δεκέμβριος 2018, 19:54 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Δεκέμβριος 2018, 18:50

Χρήστος Δουλκερίδης: Δίνει τις μάχες του με δύο ταυτότητες

  • Χρήστος Δουλκερίδης: Δίνει τις μάχες του με δύο ταυτότητες
    (Φωτ.: Facebook / Christos Doulkeridis Laskaris)

Στην ομιλία του κατά την έναρξη του Διεθνούς Συνεδρίου Ευρωπαίων Δημοσιογράφων δήλωσε πως αν κάποια χώρα πρέπει να είναι υπερήφανη για την εκλογή του στην ηγεσία δήμου της περιφέρειας Βρυξελλών, αυτό είναι το Βέλγιο, όχι η Ελλάδα. «Αυτό έδωσε σε μένα, τον γιo του μετανάστη από τα Σεβαστιανά Πέλλης, την υπηκοότητα και τη δυνατότητα να εκλεγώ βουλευτής, να γίνω υπουργός, να εκλεγώ δήμαρχος» είπε.

Είχε δίκιο, αλλά δεν μου άρεσε και του το είπα. Απλοί άνθρωποι στη Βόνιτσα ήξεραν την ιστορία του πατέρα του. Ήθελαν να είναι υπερήφανοι και εκείνοι για τον μέχρι χθες άγνωστο Μακεδόνα.

Στο τέλος του συνεδρίου ο Χρήστος Δουλκερίδης, ο νέος δήμαρχος Ιξελλών (δήμος στην περιφέρεια των Βρυξελλών), ήταν ένας άλλος άνθρωπος. Χορέψαμε μαζί και με τον δήμαρχο Μεσολογγίου Νίκο Καραπάνο, διαδοχικά, το ζεϊμπέκικο «Σαν απόκληρος γυρίζω στην κακούργα ξενιτιά».

Το κορμί του έτρεμε σε κάθε στροφή, το ζούσε. Στο πούλμαν της επιστροφής από το Μεσολόγγι στο Αγρίνιο μόλις άκουσε ποντιακή μουσική άρχισε να πάλλεται το πρόσωπό του. «Είμαστε Πόντιοι!» φώναξε, ενώ όλα τα κινητά έγραφαν τη στιγμή.

Και μόλις φτάναμε στο Αγρίνιο μου το παραδέχτηκε: «Εάν περάσουν τρεις μήνες χωρίς να έχω έρθει στην Ελλάδα, πονάει το σώμα μου. Αποδέχτηκα την πρόσκληση και ήρθα τώρα γιατί αναλαμβάνω άμεσα καθήκοντα και ποιος ξέρει πότε θα τα καταφέρω ξανά». Συζήτησα με αυτόν τον άνθρωπο πολλή ώρα στις τρεις μέρες μαζί για να καταλάβω τις απόψεις του. Δύσκολο να «κουβαλάς» δύο ταυτότητες μαζί. Να έχεις μέσα σου έναν «φυλακισμένο», γεμάτο αισθήματα, Έλληνα, αλλά εκεί που ζεις να είσαι ένας ρεαλιστής, πραγματιστής Βέλγος. Οι απόψεις του οικολόγου Δουλκερίδη για τα πράγματα δεν είναι «ελληνικές». Και -σε μεγάλο βαθμό- εκτιμώ ότι θα αρέσουν στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Οι επικοινωνιολόγοι μού ζητούσαν να χτυπήσω κουδούνια δημοτών στην προεκλογική εκστρατεία. Δεν το έκανα! Αρνήθηκα. Ωστόσο, ο κόσμος με έβλεπε να κυκλοφορώ με το ποδήλατό μου μέσα στην πόλη όλον αυτόν τον καιρό και το εκτιμούσε. Μου ζήτησαν να μη στείλω επιστολές, γιατί ο κόσμος δεν διαβάζει. Έκανα το αντίθετο! Έστειλα επιστολές και από την ανταπόκριση που είχα κατάλαβα ότι ο κόσμος διαβάζει. Μου ζήτησαν να μην κάνω έναν μήνα διακοπές στη Ρόδο το καλοκαίρι, γιατί έχω εκλογές. Έκανα το αντίθετο! Τους είπα ότι δεν θα αλλάξω τη ζωή μου για να γίνω δήμαρχος!», είπε.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου εδώ.