24 Δεκέμβριος 2018, 14:19 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Δεκέμβριος 2018, 13:52

Στην Αρναία Χαλκιδικής θα φτιάξουν και φέτος χριστόψωμο 400 κιλών!

  • Στην Αρναία Χαλκιδικής θα φτιάξουν και φέτος χριστόψωμο 400 κιλών!
    (Φωτ.: Στέλιος Ρήγας)

Με ένα χριστόψωμο το οποίο αναμένεται να φτάσει τα 400 κιλά (όσο και το περσινό) θα μελώσουν φέτος τον Χριστό στην Αρναία Χαλκιδικής. Οι επαγγελματίες της περιοχής ξεκίνησαν από το πρωί τη διαδικασία παρασκευής ώστε να είναι όλα έτοιμα και το χριστόψωμο να μπει σε λαμαρίνα ειδικής κατασκευής με διαστάσεις 2x2 μέτρα.

Το χριστόψωμο παρασκευάζεται με αλεύρι και νερό. Μαζί προσφέρονται καρύδια και μέλι, τροφές με ιδιαίτερη ενέργεια. Αυτό είναι το «δώρο» των πιστών στον Χριστό για να τον βοηθήσουν να κάνει τα πρώτα του βήματα στη Γη.

«Θα κοπεί σε περίπου 1.000 κομμάτια. Θα ήταν σίγουρα μεγαλύτερο εάν δεν μας περιόριζαν οι τεχνικές προδιαγραφές της αρτοβιομηχανίας που μας βοηθάει κάθε χρόνο στην παρασκευή του», δήλωσε στον ρ/σ Πρακτορείο 104,9 ο περιφερειακός σύμβουλος Χαλκιδικής και μέλος της Πολιτιστικής και Επιμορφωτικής Εταιρίας Αρναίας, Στέλιος Βαλιάνος.

Το «μέλωμα του Χριστού» είναι ένα έθιμο που αναβιώνει κάθε παραμονή των Χριστουγέννων. Το κόψιμο του χριστόψωμου θα γίνει σήμερα στις 19:30 στην κεντρική πλατεία με τη συμμετοχή της φιλαρμονικής και χορωδίας της Αρναίας.