23 Δεκέμβριος 2018, 22:30 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Δεκέμβριος 2018, 08:48

Ρατσιστική επίθεση σε ελληνικό εστιατόριο στο Μπέρμιγχαμ

  • Ρατσιστική επίθεση σε ελληνικό εστιατόριο στο Μπέρμιγχαμ
    (Φωτ.: All Greek Street Food UK / Facebook)

Στόχος (διπλής) ρατσιστικής επίθεσης έγινε ελληνικό εστιατόριο στο Μπέρμιγχαμ. Σύμφωνα με όσα γνωστοποίησαν οι ιδιοκτήτες του καταστήματος με ανάρτησή τους στη σελίδα του εστιατορίου στο Facebook, έγιναν δύο περιστατικά την περασμένη εβδομάδα.

Η πρώτη επίθεση έγινε από περαστικό που κλότσησε και έσπασε το τζάμι στην είσοδο του μαγαζιού.

Μετά από λίγα 24ωρα, κι ενώ το εστιατόριο ήταν ανοιχτό και γεμάτο κόσμο, ένας άλλος άνδρας αποφάσισε να ουρήσει στην πόρτα του All Greek Street Food UK. «Αφού του είπαμε να μην το κάνει, αυτός, μαζί με έναν άλλον άνδρα και μια γυναίκα, επιτέθηκε φραστικά και σωματικά στην ομάδα του εστιατορίου. Δύο από τους συναδέλφους μας τραυματίστηκαν, ο ένας από αυτούς έβγαλε τον ώμο του», αναφέρουν στην ανάρτηση οι ιδιοκτήτες του εστιατορίου.

Παρ' όλα αυτά, όμως, η... greek team του μαγαζιού «ανέκτησε την αισιοδοξία της, ψήνοντας και σερβίροντας σουβλάκι στον κόσμο». «Όλοι εμείς στο All Greek Street Food UK είμαστε ενάντια στη βία και τον ρατσισμό, στηρίζουμε τη διαφορετικότητα, την ειρήνη και πάντα τη θετική αύρα. Να είστε όλοι ασφαλείς, να περνάτε καλά και ελάτε να γεμίσουμε τα πεινασμένα στομάχια σας με λίγο σουβλάκι» καταλήγει το σχόλιο.