23 Δεκέμβριος 2018, 12:49 - Τελευταία Ενημέρωση: 23 Δεκέμβριος 2018, 12:46

Αχτσιόγλου: Νέα ρύθμιση οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία

  • Αχτσιόγλου: Υποχρεωτική η αποζημίωση απόλυσης σε εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Το πρώτο τρίμηνο του 2019 θα τεθεί σε εφαρμογή το σχήμα ρύθμισης οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, το οποίο θα περιλαμβάνει 120 δόσεις και κούρεμα της βασικής οφειλής. Αυτό δήλωσε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής», διευκρινίζοντας ότι οι λεπτομέρειες «θα ανακοινωθούν το αμέσως επόμενο διάστημα». Όπως είπε, σκοπός του σχήματος είναι «να μπορούν όσο το δυνατόν περισσότεροι οφειλέτες να ρυθμίσουν και να εξοφλήσουν τις οφειλές τους».

Ακόμη, τόνισε ότι «θα δώσει ανάσα σε δεκάδες χιλιάδες επαγγελματίες» και ότι η δέσμευση για την αύξηση του κατώτατου μισθού και η κατάργηση του υποκατώτατου μισθού για τους νέους έως 25 ετών θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου.

Επίσης, η υπουργός υπογράμμισε ότι μέλημα της κυβέρνησης είναι «η έξοδος από τα μνημόνια να μετουσιωθεί άμεσα σε βελτίωση του εισοδήματος και της ζωής της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας».

Πρόσθεσε δε πως είναι βέβαιη ότι «όσο περισσότερο θα ανταποκρινόμαστε στο χρέος αυτό, τόσο περισσότερο θα τονώνονται οι δεσμοί μας με την κοινωνία, πράγμα που θα αποτυπωθεί στις εκλογές».

Τέλος, αναφερόμενη στην υποψηφιότητα του Νάσου Ηλιόπουλου για τον δήμο της Αθήνας, σημείωσε: «Έχει περπατήσει κάθε γωνιά της Αθήνας, όχι τώρα επειδή πρέπει, όχι επειδή είναι υποψήφιος δήμαρχος, αλλά γιατί είναι κομμάτι της πόλης».