22 Δεκέμβριος 2018, 19:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Δεκέμβριος 2018, 19:31

Μουσικός έπαιζε κιθάρα κατά τη διάρκεια εγχείρησης στον εγκέφαλό του! (βίντεο)

Ο Musa Manzini έχει παίξει σε συναυλίες σε ολόκληρο τον κόσμο, όμως το πιο πρόσφατο «live» που έκανε θα το θυμάται για πάντα. Κι αυτό γιατί ο Νοτιοαφρικανός μουσικός της τζαζ έπαιξε κιθάρα την ώρα που βρισκόταν στο χειρουργείο, κατά τη διάρκεια επέμβασης για την αφαίρεση όγκου από τον εγκέφαλό του! Η επέμβαση έγινε σε νοσοκομείο της πόλης Ντέρμπαν στη Νότιο Αφρική, όπου οι γιατροί αποφάσισαν να τον κρατήσουν ξύπνιο κατά τη διάρκειά της, ώστε να βλέπουν ποιές περιοχές του εγκεφάλου του χρησιμοποιούνται κάθε φορά που του έδιναν την κιθάρα στα χέρια.

Αυτό τους βοήθησε να αποφύγουν την πρόκληση νευρολογικής βλάβης προστατεύοντας τα άκρα του ασθενή από την παράλυση, αλλά και να αποκαταστήσουν μερικώς την κίνηση των δακτύλων του, που είχε επηρεαστεί από την παρουσία του όγκου.

Η επέμβαση είχε διάρκεια έξι ωρών, ενώ το σχετικό βίντεο που έχει κάνει τον γύρο του κόσμου δείχνει τον Manzini να βρίσκεται στο χειρουργείο με την κιθάρα στα χέρια, περιστοιχισμένος από γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό.

«Ένιωσα πολύ παράξενα και άβολα», είπε ο Manzini στο Reuters μια εβδομάδα μετά την επέμβαση. «Όταν βρίσκεσαι μεταξύ γενικής αναισθησίας αλλά και ξύπνιος, ακούγοντας τους ήχους από τα χειρουργικά εργαλεία μέσα στον εγκέφαλό σου, είναι πολύ δύσκολο να συγκεντρωθείς».

Και συμπλήρωσε για την επέμβαση: «Ήταν επιτυχής, δεδομένου ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος ήταν η παράλυση. Δεν είμαι παράλυτος και εξακολουθώ να έχω τον έλεγχο των άκρων μου και επομένως η διάθεσή μου είναι καλή και αναρρώνω καλά», είπε ο Manzini, ο οποίος μετά την πλήρη ανάρρωση θα επιστρέψει στο πανεπιστήμιο που διδάσκει, αλλά και στη σκηνή.

  • Με πληροφορίες από Reuters.