21 Δεκέμβριος 2018, 19:39 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Δεκέμβριος 2018, 18:03

Στάζει νερό δίπλα από τα Γλυπτά του Παρθενώνα στο Βρετανικό Μουσείο (βίντεο)

  • Στάζει νερό δίπλα από τα Γλυπτά του Παρθενώνα στο Βρετανικό Μουσείο (βίντεο)
    Ενδεικτική είναι η εικόνα με τα απορροφητικά χαρτιά στο δάπεδο του Βρετανικού Μουσείου (φωτ.: skai.gr)

Σκηνικό που δεν συνάδει με την ιστορία και την αίγλη του πιο παλαιού (εθνικού) μουσείου του κόσμου κατέγραψε το ρεπορτάζ και η κάμερα του ΣΚΑΪ στο Λονδίνο. Από τη γυάλινη οροφή της αίθουσας Duveen του Βρετανικού Μουσείου στάζει νερό (!), κι αυτό συμβαίνει μόλις λίγα εκατοστά δίπλα από τα Γλυπτά του Παρθενώνα που εκτίθενται εκεί, όπως επιβεβαίωσε αυτοψία του τηλεοπτικού σταθμού το πρωί της Παρασκευής.

Οι σταγόνες του νερού έπεφταν ακριβώς δίπλα από τον κορμό της Ίριδος, στο τμήμα της αίθουσας που φιλοξενεί αγάλματα από το δυτικό αέτωμα του Παρθενώνα. Οι υπεύθυνοι του λονδρέζικου μουσείου είχαν τοποθετήσει απορροφητικά χαρτιά στο σημείο, καθώς και πλαστικές πινακίδες που προειδοποιούσαν για το ολισθηρό πάτωμα. Προηγούμενες φωτογραφίες από το ίδιο σημείο έδειχναν πλαστικά δοχεία για τη συλλογή του νερού που έσταζε.

Το Βρετανικό Μουσείο πήρε θέση για το συμβάν αναφέροντας, σε γραπτή δήλωση, ότι το περιστατικό ήταν «μικρό» και συνέβη μετά από πολύ βαριά βροχόπτωση, όταν μία μικρή ποσότητα νερού εισήλθε στη γκαλερί. «Κανένα από τα γλυπτά δεν υπέστη ζημιά και το θέμα έχει αντιμετωπιστεί. Λαμβάνουμε τις ευθύνες φροντίδας της συλλογής μας πολύ σοβαρά υπόψη, η συντήρηση της συλλογής είναι θεμελιώδους σπουδαιότητας για το Βρετανικό Μουσείο», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Ωστόσο, την ώρα που εστάλη η δήλωση στον ΣΚΑΪ, το νερό συνέχισε να στάζει και η οροφή της αίθουσας Duveen μοιάζει να έχει διαβρωθεί και όχι μόνο στο σημείο από όπου βρίσκει δίοδο το νερό, καταγράφει το ρεπορτάζ του Θανάση Γκαβού από το Λονδίνο.