21 Δεκέμβριος 2018, 12:27 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Δεκέμβριος 2018, 12:26

Αντικύθηρα: Ζητούνται πολύτεκνες οικογένειες να κατοικήσουν στο νησί έναντι επιδόματος και στέγης!

  • Αντικύθηρα: Ζητούνται πολύτεκνες οικογένειες να κατοικήσουν στο νησί έναντι επιδόματος και στέγης!
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Ευάγγελος Μπουγιώτης)

Επίδομα 500 ευρώ, στέγη και τρόφιμα δίνει η μητρόπολη Κυθήρων και Μονεμβασιάς σε συνεργασία με το δήμο και την τοπική κοινότητα Αντικυθήρων, σε πολύτεκνες οικογένειες που θα ήθελαν να ζήσουν στο νησί. Η μητρόπολη και οι τοπικές Αρχές, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να ξαναζωντανέψουν το νησάκι όπου ζουν μόλις 24 κάτοικοι, κάνουν αυτή την προσφορά σε όποια οικογένεια θα ήθελε να συμβάλλει ώστε να μην ερημωθεί ο τόπος.

«Πριν από λίγες μέρες εγκαταστάθηκαν στα Αντικύθηρα τρία μικρά παιδιά με τους γονείς τους, οι οποίοι έχουν καταγωγή από το νησί και ο τόπος ζωντάνεψε» δήλωσε ο πρόεδρος του νησιού Ανδρέας Χαρχαλάκης.

«Εμείς έχουμε ανάγκη από τρεις νέες οικογένειες, πολύτεκνες για να γίνουν τα Αντικύθηρα ζωντανά και γεμάτα παιδικές φωνές» δήλωσε στο iefimerida.gr ο πρόεδρος του νησιού, επισημαίνοντας πως πριν από τέσσερις δεκαετίες όταν εκείνος πήγαινε σχολείο, ζούσαν στα Αντικύθηρα περίπου 300 άτομα. Και ποιοι θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν ένα αξιοπρεπές μεροκάματο στο νησί; «Οι ειδικότητες που αναζητάμε είναι φούρναρης, οικοδόμος, ψαράς αλλά και κτηνοτρόφος» πρόσθεσε.

Μέχρι στιγμής ο Ανδρέας Χαρχαλάκης έχει δεχθεί 15 τηλεφωνήματα από πολύτεκνες οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. Όπως τους λέει, πρέπει να πάνε στο νησί, να τους φιλοξενήσουν και εάν τους αρέσει να μείνουν κι αυτοί στα Αντικύθηρα.

Το νησάκι βρίσκεται στο πέρασμα μεταξύ Κυθήρων και Κρήτης. Η έκτασή του είναι 24 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Στο θαλάσσιο χώρο του νησιού βρέθηκε ο μηχανισμός των Αντικυθήρων και σε ναυάγιο το άγαλμα Έφηβος. Στις αρχές του 20ού αιώνα, στο νησί ζούσαν 334 κάτοικοι.