20 Δεκέμβριος 2018, 17:22 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Δεκέμβριος 2018, 17:19

Σε ετοιμότητα ο νομός Θεσσαλονίκης για ακραία καιρικά φαινόμενα

  • Σε ετοιμότητα ο νομός Θεσσαλονίκης για ακραία καιρικά φαινόμενα
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Στέφανος Ραπάνης)

Σε ετοιμότητα βρίσκεται το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, προκειμένου να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά πλημμυρικά φαινόμενα και προβλήματα από χιονοπτώσεις. Ήδη 27 ειδικά οχήματα είναι διασπαρμένα σε επτά σημεία στον νομό Θεσσαλονίκης, με διαθέσιμο αλάτι για άμεσες επεμβάσεις στο επαρχιακό και εθνικό οδικό δίκτυο.

Οι διαπιστώσεις έγιναν το πρωί κατά τη σύγκληση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.), όπου έγινε ενημέρωση για την ετοιμότητα στη λήψη μέτρων και δράσεων πολιτικής προστασίας.

«Έχουμε καταφέρει μια πολύ καλή παρουσία αλλά κάποια πράγματα χρήζουν κυβερνητικής παρέμβασης όπως τα κενά αρμοδιοτήτων που έχουν δημιουργηθεί με τον «Κλεισθένη». Τελικά, μάλλον θα περιμένουμε πολύ και θα πρέπει να πιέσουμε για περαιτέρω ξεκάθαρες αρμοδιότητες, ενώ είναι ενδεικτικό ότι από τον Ιούλιο, στην περιφέρεια ‘ανήκουν’ πλέον και τα ρέματα», ανέφερε μετά το τέλος της σύσκεψης η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου.

Πάντως, όπως ξεκαθάρισε ο προϊστάμενος της υποδιεύθυνσης τεχνικών έργων της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Δημήτρης Αγγελίδης, το σχέδιο αποχιονισμού είναι σε ετοιμότητα και οι φορείς ευελπιστούν ότι θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν σε έντονη χιονόπτωση.

«Σε περίπτωση έντονων καιρικών φαινομένων και σε συνεργασία με την Τροχαία Θεσσαλονίκης, θα θέλαμε να εμποδίσουμε και την κυκλοφορία στο οδικό δίκτυο, βαρέων οχημάτων», τόνισε ο Δημήτρης Αγγελίδης, συμπληρώνοντας ότι ετησίως απαιτούνται 2.000 με 3.000 τόνοι αλάτι.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.