20 Δεκέμβριος 2018, 16:12 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Δεκέμβριος 2018, 15:08

Δεν έπεφτε καρφίτσα στο χορό του Συλλόγου Ποντίων Σταυρούπολης «Ακρίτες του Πόντου»

  • Αύριο όλοι οι δρόμοι οδηγούν στον ετήσιο χορό των «Ακριτών του Πόντου» Σταυρούπολης
    (Φωτ.: Σύλλογος Ποντίων Σταυρούπολης «Ακρίτες του Πόντου»)
  • Δεν έπεφτε καρφίτσα στο χορό του Συλλόγου Ποντίων Σταυρούπολης «Ακρίτες του Πόντου»
  • Δεν έπεφτε καρφίτσα στο χορό του Συλλόγου Ποντίων Σταυρούπολης «Ακρίτες του Πόντου»
  • Δυνατό ποντιακό αντάμωμα από τους «Ακρίτες» Σταυρούπολης
    Από τον ετήσιο χορό του Συλλόγου τον Δεκέμβριο του 2018 (φωτ.: Σύλλογος Ποντίων Σταυρούπολης «Ακρίτες του Πόντου»)

Σε γιορτινό κλίμα διεξήχθη ο ετήσιος χορός του Συλλόγου Ποντίων Σταυρούπολης «Ακρίτες του Πόντου» και του Ράδιο Ακρίτες 102,3 fm, καθώς φέτος ο Σύλλογος κλείνει 40 χρόνια ύπαρξης και δράσης. Ο χορός πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018 στην αίθουσα Δεξιώσεων «Konstantinos Exclusive», με το κέφι και το χορό να κρατά μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Τη βραδιά άνοιξαν τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου.

Στην αίθουσα δεν έπεφτε καρφίτσα. Το παρών έδωσαν πολλά μέλη ποντιακών συλλόγων της ευρύτερης περιοχής.

Στον εναρκτήριο χαιρετισμό του ο πρόεδρος του ιστορικού σωματείου Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων: «Παραλάβαμε μια λαμπρή ιστορία για την οποία είχαν μοχθήσει πολλοί και προσπαθήσαμε να γράψουμε τις επόμενες σελίδες, για να τον παραδώσουμε στους επόμενους κι έτσι να συνεχιστεί η σκυταλοδρομία προσφοράς στη διάδοση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Ο σύλλογός μας θα συνεχίσει να εργάζεται για τον πολιτισμό, όπως εργάζεται εδώ και 40 χρόνια, με όλες του τις δυνάμεις». Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης ο δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης, καθώς και ο γενικός γραμματέας της ΠΟΕ Παύλος Γαλεγαλίδης.

Μεγάλη έκπληξη της βραδιάς, η παρουσίαση σε βίντεο του τραγουδιού που έγραψε για τα 40 χρόνια του σωματείου ο Βασίλης Μωυσιάδης. Ο Σύλλογος τίμησε τον συνθέτη για την πολυετή προσφορά του στο ποντιακό τραγούδι.

Το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Παύλου Μελά Ευστάθιος Σαββίδης και οι αντιδήμαρχοι Δημήτριος Λαλές και Δημήτριος Αθάνατος, ο αντιδήμαρχος του Δήμου Νεάπολης-Συκεών και πρόεδρος του Ποντιακού Πολιτιστικού Συλλόγου Καλλιθέας Συκεών Αντώνης Σαουλίδης, ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης και ο γενικός γραμματέας της ΔΙΣΥΠΕ Βασίλης Μωυσίδης, καθώς και ο επίτιμος πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, πρώην πρόεδρος της ΔΙΣΥΠΕ Γιώργος Παρχαρίδης και ο ταμίας του ΣΠΟΣ της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος Γιάννης Τελίδης.

Εκδηλωσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ23
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ
2017