19 Δεκέμβριος 2018, 22:58 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Δεκέμβριος 2018, 22:57

ΗΠΑ: Δίωξη από την Ουάσινγκτον κατά του Facebook

  • ΗΠΑ: Δίωξη από την Ουάσινγκτον κατά του Facebook

Ο γενικός εισαγγελέας της πόλης της Ουάσινγκτον άσκησε διώξεις σε βάρος του Facebook, σχετικά με τη διαχείριση των προσωπικών δεδομένων στο πλαίσιο του σκανδάλου Cambridge Analytica τον Μάρτιο, έγραψε σήμερα η εφημερίδα Washington Post και επιβεβαιώθηκε επίσημα αργότερα. Ο ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης κατηγορείται ότι επέτρεψε τα προσωπικά δεδομένα δεκάδων εκατομμυρίων χρηστών να φτάσουν εν αγνοία τους στα χέρια της βρετανικής εταιρείας ανάλυσης δεδομένων, που εργάστηκε για τον Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας για τις προεδρικές εκλογές του 2016.

«Το Facebook απέτυχε να προστατεύσει την ιδιωτικότητα των χρηστών του και τους εξαπάτησε σχετικά με το ποιοί είχαν πρόσβαση στα δεδομένα τους και πώς τα χρησιμοποιούσαν», επισήμανε ο γενικός εισαγγελέας Καρλ Ρεϊσίν σε σχετική ανακοίνωση.

«Το Facebook εξέθεσε τους χρήστες του στον κίνδυνο της χειραγώγησης, επιτρέποντας σε εταιρείες όπως η Cambridge Analytica […] να συλλέξουν προσωπικά δεδομένα, χωρίς την άδεια των χρηστών».

Οι διώξεις σε βάρος του Facebook ασκήθηκαν τη στιγμή που το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης, με 2,3 δισεκατομμύρια χρήστες, βρέθηκε σήμερα στο επίκεντρο μιας ακόμη πολεμικής σχετικά με τα προσωπικά δεδομένα χρηστών του, καθώς σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times επέτρεψε σε άλλους τεχνολογικούς κολοσσούς να έχουν πρόσβαση σε αυτά.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Α.Σ.