19 Δεκέμβριος 2018, 19:06 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Δεκέμβριος 2018, 18:51

Υπουργείο Εργασίας: Οικονομική ενίσχυση ύψους 1.000 ευρώ σε 522 ανέργους

  • Μήνυμα Μητσοτάκη για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα – Τι απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ

Τη χορήγηση εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης ύψους 1.000 ευρώ σε 522 ανέργους, πρώην εργαζόμενους και εργαζόμενους σε επίσχεση, αποφάσισαν η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου και ο υφυπουργός εργασίας Νάσος Ηλιόπουλος.

Αναλυτικότερα, οι αποφάσεις αφορούν τις εξής επιχειρήσεις: «Κέρδος Εκδοτική ΑΕ» σε 85 άτομα, «ΑΕΠΙ ΑΕ» σε 71 άτομα, «Καπνική Α. Μιχαηλίδης ΑΕ» σε 343 άτομα, «Αδάμος Πράππας και Σια ΟΕ» σε εννέα άτομα, «Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λειβαδιάς» σε επτά άτομα, «Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Πιερίας» σε επτά άτομα, «ΑΞΕ Πλάζα ΑΕ» σε 13 άτομα.

Παράλληλα, η Έφη Αχτσιόγλου και ο Νάσος Ηλιόπουλος υπέγραψαν την απόφαση για τη χορήγηση εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης, ύψους 641,41 ευρώ, σε ανέργους του ναυπηγοεπισκευαστικού τομέα.

Όπως αναφέρει το υπουργείο Εργασίας σε ανακοίνωσή του, «το υπουργείο θα συνεχίσει να αξιοποιεί κάθε δυνατότητα και εργαλείο που διαθέτει για την ενίσχυση και τη στήριξη εργαζομένων που επλήγησαν από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης».

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.