19 Δεκέμβριος 2018, 15:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Δεκέμβριος 2018, 15:02

Εκρηκτικό το τελευταίο γλέντι του Συλλόγου Ποντίων Αιτωλοακαρνανίας για το 2018

  • Εκρηκτικό το τελευταίο γλέντι του Συλλόγου Ποντίων Αιτωλοακαρνανίας για το 2018
    Από παλαιότερη εμφάνιση των χορευτικών του Συλλόγου (φωτ.: Σύλλογος Ποντίων Ν. Αιτωλοακαρνανίας «Δημήτριος Ψαθάς»)

Μια εκπληκτική χριστουγεννιάτικη βραδιά πραγματοποίησε ο Σύλλογος Ποντίων Αιτωλοακαρνανίας «Δημήτριος Ψαθάς» το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου, στο κοσμικό κέντρο «Studio Πιθάρι». Με αυτή την χοροεσπερίδα το σωματείο ρίχνει αυλαία στις δράσεις του για το 2018.

Το γλέντι αυτό αποδείχθηκε μια πολύ καλή ευκαιρία για να γιορτάσει ο Σύλλογος τα 40 χρόνια από την ίδρυσή του.

Τη βραδιά άνοιξε η Παναγιώτα Αντώνογλου, η οποία παρακολουθεί το τμήμα εκμάθησης ποντιακής λύρας του Συλλόγου, ταξιδεύοντας τους παρευρισκομένους στα μονοπάτια της μουσικής παράδοσης του Πόντου. Ακολούθησαν τα χορευτικά τμήματα, τα οποία απέδειξαν ότι ο χορός δεν είναι απλά ένα μέσο διασκέδασης αλλά τρόπος έκφρασης και ανάδειξης της ιδιαίτερης ταυτότητας των Ποντίων.

Στη συνέχεια στη σκηνή ανέβηκαν οι προσκεκλημένοι καλλιτέχνες. Η Πέλα Νικολαΐδη στο τραγούδι, ο Κώστας Τυρεκίδης στη λύρα, ο Δημήτρης Τεπερικίδης στα πλήκτρα και ο Γιώργος Παντελίδης στα κρουστά δημιούργησαν μια εκρηκτική κατάσταση.

Είχε προηγηθεί σύντομος χαιρετισμός του προέδρου του Συλλόγου Δημοσθένη Σιδηρόπουλου και του αντιδημάρχου Αγρινίου Γιώργου Μελιάδη, οι οποίοι αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, και στη συμπλήρωση των 100 χρόνων από την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου που συμπληρώνονται το έτος 2019.

Εκδηλωσεις