18 Δεκέμβριος 2018, 15:06 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Δεκέμβριος 2018, 15:20

Τσαβούσογλου: Αυτοί που ονειρεύονται μηδέν στρατεύματα στην Κύπρο, πρέπει να ξυπνήσουν

  • Ο Τσαβούσογλου ανακοίνωσε αναστολή της συμφωνίας επανεισδοχής της Τουρκίας με την ΕΕ
    Μεβλούτ Τσαβούσογλου (φωτ.: EPA / Cem Ozdel / Foreign Ministry Press Office Handout Editorial Use Only /NO SALES)

Με το γνωστό προκλητικό ύφος του και αγνοώντας τις υπάρχουσες διεθνείς συνθήκες και συμφωνίες, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου επανέλαβε και σήμερα τις τουρκικές απειλές για τις γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ και προειδοποίησε όλους όσοι μιλούν για «μηδέν εγγυήσεις και μηδέν στρατεύματα ότι πρέπει να ξυπνήσουν από το όνειρο!»

«Υπενθυμίζω σε αυτούς που ονειρεύονται μηδέν εγγυήσεις και μηδέν στρατεύματα. Ας ξυπνήσουν από αυτό το όνειρο, ας το εγκαταλείψουν, τέτοιο πράγμα δεν θα συμβεί ποτέ» είπε μιλώντας στην τουρκική Εθνοσυνέλευση.

Όπως τόνισε, η Τουρκία θα προχωρήσει στις γεωτρήσεις που έχει προαναγγείλει στο βόρειο τμήμα της Κύπρου και δίπλα στα ερευνητικά πλοία θα βρίσκονται «πολεμικά πλοία και οι Τούρκοι ήρωες στρατιώτες». Θα ξεκινήσουν οι γεωτρήσεις, είπε, «στα πεδία που έχει προσκαλέσει η τουρκική δημοκρατία της βόρειας Κύπρου και στην ΑΟΖ που παλαιότερα είχε καταγραφεί στον ΟΗΕ». Εξάλλου όπως τόνισε «πλέον έχουμε και γεωτρύπανο. Δεν κάνουμε μόνο έρευνες, λαμβάνουμε και συνεχίζουμε να λαμβάνουμε τα αναγκαία μέτρα εκεί με τα πλοία μας και τους ήρωες στρατιώτες μας».