18 Δεκέμβριος 2018, 10:37 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Δεκέμβριος 2018, 10:38

Βόμβα στον ΣΚΑΪ: Τι γνωρίζουμε για τους δράστες έως τώρα

  • Βόμβα στον ΣΚΑΪ: Τι γνωρίζουμε για τους δράστες έως τώρα
    Άνδρες της Αντιτρομοκρατικής στο σημείο της έκρηξης έξω από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Μπελτές)

Ομάδα με εμπειρία στο αντάρτικο πόλης «δείχνουν» οι μέχρι τώρα έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για τους δράστες της βομβιστικής επίθεσης στο κτήριο του ΣΚΑΪ και της Καθημερινής στο Νέο Φάληρο.

Δεν είναι τυχαίο που άνδρες της Αντιτρομοκρατικής χαρακτηρίζουν τη χθεσινή επίθεση ως «τέλεια έκρηξη», μια και τα συστατικά της έχουν εξαϋλωθεί.

Το γεγονός αυτό υποδηλώνει «εμπειρία» στην κατασκευή βομβών. Το protothema.gr ανέφερε πως η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών που από χθες υποδεικνύεται ως εκείνη που οργάνωσε και εκτέλεσε τη βομβιστική επίθεση στον δημοσιογραφικό όμιλο, προσφάτως έχει κάνει «μεταγραφή» ατόμου, πολύ έμπειρου στην κατασκευή βομβών μεγάλης ισχύος.

Στελέχη της Αστυνομίας εξετάζουν την πιθανότητα πίσω από την επίθεση να κρύβονται ο «σγουρομάλλης» και ο «ξανθός», δηλαδή οι «Τριαντόπουλος» και «Παπαδόπουλος». Το 2017 είχαν βρεθεί πλαστές ταυτότητές τους στο διαμέρισμα της Πόλα Ρούπα, στην Ηλιούπολη. Τώρα όσον αφορά στα δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα προς τον ANT1 και το zougla.gr, περίπου 40 λεπτά πριν από την έκρηξη, η Αντιτρομοκρατική γνωρίζει πως χρησιμοποιήθηκαν δύο καρτοκινητά τηλέφωνα μίας χρήσεως που στη συνέχεια αμέσως απενεργοποιήθηκαν.

Την ίδια ώρα ο όμιλος ΣΚΑΪ συνεχίζει να δείχνει προς την πλευρά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και να την κατονομάζει ως «ηθικό αυτουργό της επίθεσης». Σήμερα μάλιστα ρεπόρτερ του τηλεοπτικού σταθμού μετέδωσαν πως το κτήριο είχε σταματήσει να επιτηρείται από την Αντιτρομοκρατική, άγνωστο με εντολή ποιού και για ποιο λόγο. Το κτήριο λόγω απειλών από μέλη αντιεξουσιαστικών συλλογικοτήτων και αναφορές τρομοκρατικών οργανώσεων είχε τεθεί υπό επιτήρηση από τις 22:00 έως τις 06:00 της επομένης, πράγμα που σταμάτησε κάποια στιγμή επειδή υποβαθμίστηκε το ενδεχόμενο επίθεσης.