17 Δεκέμβριος 2018, 17:17 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Δεκέμβριος 2018, 12:07

Αποχωρεί ο Σύλλογος Ποντίων Έβρου από την ΠΟΠΣ;

  • Αποχωρεί ο Σύλλογος Ποντίων Έβρου από την ΠΟΠΣ;
    Μέρος του λαβάρου του Συλλόγου Ποντίων Έβρου (φωτ.: Stamatis Photos)

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Ποντίων Έβρου «Ο Διγενής», με επικεφαλής τον πρόεδρο Κωνσταντίνο Καλτσίδη, θα κάνει πρόταση στη Γενική Συνέλευση, που θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο του 2019, για να αποχωρήσει από το σώμα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων. Τους λόγους μοιράζεται με το pontos-news.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου.

Σύμφωνα με τον Κ. Καλτσίδη, το πρόβλημα είναι η θέληση της Ομοσπονδίας να αλλάξει το καταστατικό της.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου πραγματοποίησε ειδική Γενική Συνέλευση με θέμα την τροποποίηση του καταστατικού της, και συζητήθηκε η τροποποίηση του άρθρου για την επανεκλογή του ΔΣ της ΠΟΠΣ μετά το πέρας των δύο τριετιών. Μέχρι πρότινος το καταστατικό όριζε η θητεία του προέδρου της ΠΟΠΣ να μην ξεπερνά τα 6 χρόνια (δυο τριετίες), τώρα αυτό άλλαξε με νέο άρθρο που προβλέπει την εκλογή του ΔΣ χωρίς κανέναν χρονικό περιορισμό. «Για εμένα προσωπικά η ενέργεια αυτή είναι άκρως αντίθετη με τις αρχές μου, δεν μπορεί ένα δευτεροβάθμιο όργανο να διοικείται με αυτόν τον τρόπο. Καλώς ή κακώς, η θητεία του πρόεδρου θα πρέπει να είναι περιορισμένη σε έτη για ευνόητους λόγους» τόνισε στο pontos-news.gr ο Κ. Καλτσίδης.

Επίσης, στη Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας ο Σύλλογος κατέθεσε σκέψεις-απόψεις για την εκκαθάριση του μητρώου της ΠΟΠΣ καθώς και για το τι μέλλει γενέσθαι με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ποντιακού Ελληνισμού (ΠΑΣΠΕ), με τα οποία δεν έχει γίνει τίποτα μέχρι στιγμής από την πλευρά της Ομοσπονδίας.

Καταλήγοντας ο πρόεδρος ανέφερε την πρόθεση του Συλλόγου να αποχωρήσει από την Ομοσπονδία, κάτι που θα συζητηθεί εκ νέου σε Γενική Συνέλευση τον Μάρτιο του 2019.

Όλες οι θέσεις του Συλλόγου για το θέμα ΕΔΩ.

Ελένη Κάλλη