17 Δεκέμβριος 2018, 06:36 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Δεκέμβριος 2018, 07:14

Έκρηξη στον ΣΚΑΪ σήμερα τα ξημερώματα

  • Έκρηξη στον ΣΚΑΪ σήμερα τα ξημερώματα
    (Φωτ.: protothema.gr)

Βομβιστική επίθεση σημειώθηκε σήμερα τα ξημερώματα, στις 02:37, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ στο Νέο Φάληρο. Από την έκρηξη αυτοσχέδιο εκρηκτικού μηχανισμού σημειώθηκαν υλικές ζημιές αλλά ευτυχώς όχι τραυματισμοί μια και η Αστυνομία εκκένωσε εγκαίρως το κτήριο.

Πριν από την έκρηξη, στις 01:45, άγνωστος τηλεφώνησε στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1 και στις 01:50 την ιστοσελίδα zougla.gr, ενημέρωσε για την βόμβα τονίζοντας ότι δεν πρόκειται για φάρσα.

Πράγματι αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδονται από τον ΣΚΑΪ, εξερράγη την ώρα που ανέφερε ο άγνωστος, δηλαδή περίπου 40 λεπτά μετά τα προειδοποιητικά τηλεφωνήματα. Ο μηχανισμός, αναφέρει ο ΣΚΑΪ, είχε τοποθετηθεί στο εσωτερικό του κτηρίου. Αστυνομικός πηγές ωστόσο αναφέρουν πως ο μηχανισμός βρισκόταν σε σάκο έξω από το κτήριο, σε πεζοδρόμιο απέναντι από την είσοδο των εγκαταστάσεων, περίπου σε απόσταση επτά μέτρων. Η έκρηξη προκάλεσε ζημιές στον πρώτο και στον δεύτερο όροφο – κυρίως σπασμένα τζάμια.

Τις εγκαταστάσεις του σταθμού επισκέφτηκε λίγη ώρα αργότερα η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη, συνοδευόμενη από τον αρχηγό της ΕΛΑΣ αντιστράτηγο Αριστείδη Ανδρικόπουλο, προκειμένου να ενημερωθούν για την έκρηξη βόμβας.

Διακοπή της κυκλοφορίας

Η Τροχαία έχει διακόψει την κυκλοφορία μπροστά στις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού. Γίνονται εκτροπές των αυτοκινήτων που κινούνται προς τη Γλυφάδα και προς τον Πειραιά από την παλιά παραλιακή οδό. Επιτόπου έχουν μεταβεί αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, καθώς και πυροτεχνουργοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (TΕΕΜ) που συγκεντρώνουν στοιχεία και υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού.

Gallery