17 Δεκέμβριος 2018, 10:25 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Δεκέμβριος 2018, 10:13

Στο ΥΠΕΞ η τριμερής Ελλάδας-Κύπρου-Παλαιστίνης

  • Το ΥΠΕΞ για τις δηλώσεις Ροζάκη σχετικά με το Καστελόριζο
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)

Τους υπουργούς Εξωτερικών της Κύπρου Νίκο Χριστοδουλίδη και της Παλαιστίνης Ριάντ Μαλκί υποδέχεται σήμερα στο υπουργείο Εξωτερικών ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, στο πλαίσιο της 2ης Τριμερούς Υπουργικής Συνάντησης Ελλάδας-Κύπρου-Παλαιστίνης που διεξάγεται στην Αθήνα.

Κατά τις διευρυμένες συνομιλίες, που θα ξεκινήσουν στις 11:30, οι τρεις υπουργοί και οι αντιπροσωπείες τους θα διερευνήσουν τις δυνατότητες τριμερούς συνεργασίας σε τομείς, όπως ο τουρισμός, ο αγροτικός τομέας, η ανανεώσιμη ενέργεια, ο πολιτισμός και η εκπαίδευση.

Οι εργασίες της τριμερούς θα συνεχιστούν σε γεύμα εργασίας (13:00) και οι συζητήσεις θα εστιαστούν σε θέματα περιφερειακού ενδιαφέροντος, καθώς και στο Κυπριακό. Με το πέρας των εργασιών, θα υιοθετηθεί κοινό ανακοινωθέν.

Προηγουμένως, στις 11:00, ο Γ. Κατρούγκαλος θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί διμερώς, με τον Ν. Χριστοδουλίδη, για να συζητήσουν τις εξελίξεις στην περιοχή και το Κυπριακό. Την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου, στις 11:00, θα πραγματοποιηθεί διμερής συνάντηση του Έλληνα ΑΝΥΠΕΞ με τον υπουργό Εξωτερικών της Παλαιστίνης. Έμφαση θα δοθεί στην ενίσχυση των διμερών οικονομικών σχέσεων και της μορφωτικής/πολιτιστικής συνεργασίας.