16 Δεκέμβριος 2018, 11:46 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Δεκέμβριος 2018, 11:41

Ακάρ: «Θα υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά μας σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο»

  • Ακάρ: Η Άγκυρα θα προστατεύσει τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων στην Ανατολική Μεσόγειο
    Ο Χουλουσί Ακάρ αν και υπουργός Άμυνας εξακολουθεί να συμπεριφέρεται ως στρατιωτικός διοικητής (φωτ. αρχείου: CNN Turk)

Σε νέες προκλήσεις προχώρησε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ, καθώς σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu είπε ότι «η Τουρκία θα συνεχίσει να προστατεύει τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο».

Μάλιστα, ο Χουλουσί Ακάρ μίλησε και για τη «γαλάζια πατρίδα», δηλαδή το δόγμα της Άγκυρας ότι δεν θα αφήνει κανέναν να κάνει οτιδήποτε στη θάλασσα χωρίς να έχει ερωτηθεί η ίδια και να έχει συμφωνήσει.

Οι νέες δηλώσεις Ακάρ έγιναν σε συνέχεια των δηλώσεων του προέδρου Ερντογάν, ο οποίος είχε πει ότι «οι ενέργειες της Ελλάδας και της ‘Ελληνικής Κύπρου’ για υδρογονάνθρακες στην περιοχή συνιστούν απειλή και κίνδυνο για την Τουρκία», επισημαίνοντας ότι οι κινήσεις αυτές που στοχεύουν στον περιορισμό της τουρκικής επιρροής στην περιοχή είναι μάταιες.

«Η Τουρκία και η Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου είναι αποφασισμένες να βάλουν σε σειρά αυτές τις χώρες που προσπαθούν να μας αποτρέψουν να κάνουμε χρήση των δικαιωμάτων μας που απορρέουν από το διεθνές Δίκαιο», είχε δηλώσει ο πρόεδρος Ερντογάν.