16 Δεκέμβριος 2018, 09:51 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Δεκέμβριος 2018, 09:46

Πλωμάρι: Νέες κατολισθήσεις από τις έντονες βροχοπτώσεις

  • Πλωμάρι: Νέες κατολισθήσεις από τις έντονες βροχοπτώσεις
    Φωτ.: lesvosnews.gr

Νέες κατολισθήσεις βράχων προκάλεσαν οι έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ωρών στην περιοχή του Πλωμαρίου. Ιδιαίτερα στο οδικό δίκτυο Πλωμαρίου-Μελίντας, όπου από τον σεισμό της 12ης Ιουνίου 2017 είχαν αποκολληθεί πολλοί βράχοι, οι κατολισθήσεις προκάλεσαν μεγάλα προβλήματα, καθώς τεράστιοι βράχοι έχουν πέσει στον δρόμο μπλοκάροντας την κυκλοφορία των οχημάτων.

Η περιοχή έχει κριθεί επικίνδυνη λόγω των κατολισθήσεων, ενώ ο Αντιδήμαρχος Πλωμαρίου Μανώλης Αρμενάκας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς έντονη κατολίσθηση προκλήθηκε και την Παρασκευή.

«Μετά τον μεγάλο σεισμό του Ιουνίου του 2017 ειπώθηκε από τους γεωλόγους που επισκέφτηκαν την περιοχή ότι το Πλωμάρι θα το απασχολούσε έντονα το φαινόμενο των κατολισθήσεων», είπε στο lesvosnews.gr. «Πριν έναν μήνα ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα από την κατάπτωση βράχων που προξένησε καταστροφές σε πολλές κατοικίες. Την Παρασκευή είχαμε μια έντονη κατολίσθηση στην συνοικία Άγιος Ιωάννης. Σήμερα η έντονη βροχόπτωση προξένησε την κατάπτωση βράχων σε όλο το δρόμο Πλωμαρίου-Μελιντας, με αποτέλεσμα αυτός να κλείσει, αφού είναι επικίνδυνος για τους πολίτες. Το κράτος πρέπει επιτέλους να ασχοληθεί σοβαρά με το Πλωμάρι προτού θρηνήσουμε θύματα».

  • Πηγή: lesvosnews.gr