15 Δεκέμβριος 2018, 18:20 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Δεκέμβριος 2018, 18:10

Χριστουγεννιάτικη γιορτή για τους μαθητές της Αχιλλοπουλείου από τον Έλληνα πρέσβη στο Κάιρο

  • Χριστουγεννιάτικη γιορτή για τους μαθητές της Αχιλλοπουλείου από τον Έλληνα πρέσβη στο Κάιρο
    Ο Έλληνας πρέσβης στο Κάιρο Μιχαήλ-Χρήστος Διάμεσης με τους λιλιπούτειους μαθητές της Αχιλλοπουλείου Σχολής (φωτ.: Ελληνική Κοινότητα Καΐρου)

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση για τους μαθητές της Αχιλλοπουλείου Σχολής διοργάνωσε η ελληνική πρεσβεία στο Κάιρο. Ο Έλληνας πρέσβης Μιχαήλ-Χρήστος Διάμεσης υποδέχθηκε τους μαθητές στην επίσημη αίθουσα της πρεσβείας, μέσα σε μια γιορτινή ατμόσφαιρα. Στην περιοχή Ζαμάλεκ βρίσκεται ένα μοναδικής αισθητικής κτήριο, ένα «ζωντανό» μουσείο της Αιγύπτου. Είναι η οικία του Έλληνα πρέσβη, ένα ιστορικό κτήριο που υπήρξε η έδρα της εξόριστης κυβέρνησης της Ελλάδας και η κατοικία της τέως βασιλικής οικογένειας κατά την περίοδο 1941-1944.

Ο Μιχαήλ-Χρήστος Διάμεσης άνοιξε το σπίτι του το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου και υποδέχθηκε τους λιλιπούτειους μαθητές της Αχιλλοπουλείου Σχολής για να του πουν τα κάλαντα και χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Ο πρέσβης τραγούδησε μαζί τους, τους διάβασε παραμύθια και στόλισε το χριστουγεννιάτικο δέντρο με στολίδια που δημιούργησαν οι μαθητές του Δημοτικού.

Όταν όμως άρχισαν να… κουράζονται από το παιχνίδι και τα τραγούδια, τότε ο Έλληνας διπλωμάτης οδήγησε τους μαθητές και τους καθηγητές στο μπουφέ, ο οποίος ήταν γεμάτος με εδέσματα. Μάλιστα, όπως αποκάλυψε ο ίδιος, τον ελεύθερο χρόνο του μαγειρεύει και τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες που βρίσκονταν στον μπουφέ είχαν την… υπογραφή του. Στη συνέχεια, ο οικοδεσπότης της «ζεστής» εκδήλωσης φόρεσε το σκούφο του Άη Βασίλη και έδωσε σε όλα τα παιδιά δώρα και γλυκίσματα. Στο τέλος, μικροί και μεγάλοι αντάλλαξαν ευχές για τα Χριστούγεννα και το Νέο Έτος και έβγαλαν αναμνηστική φωτογραφία.

Στη γιορτή παραβρέθηκαν ο γενικός πρόξενος Γιώργος Δασκαλόπουλος με τη σύζυγό του Ελίνα Κυριακοπούλου, η οποία είναι σύμβουλος της ελληνικής πρεσβείας στο Κάιρο, ο ακόλουθος Άμυνας πλοίαρχος Παρίσης Κανούτος, ο Χρήστος Αποστολόπουλος, σύμβουλος Τύπου της πρεσβείας, ο Παντελής Γκάσιος, σύμβουλος Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων, καθώς και η γραμματέας του κ. Διάμεση Μαρία Χρήστου.

Τα παιδιά συνόδευσε ο διευθυντής της Αχιλλοπουλείου Γιώργος Ψάνης, οι δασκάλες Κατερίνα Αναγνωστοπούλου, Αθανασία Δημοπούλου, Ιωάννα Κατσιφάρα, Ελισάβετ Χαριζοπούλου, η καθηγήτρια των αγγλικών Ναταλία Τραχαντζάκη και η βοηθός στο νηπιαγωγείο Μαρία Πετράκη. Επίσης, ήταν παρών ο κοινοτικός επίτροπος και πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων της Αχιλλοπουλείου Σχολής Λεωνίδας Φοντριέ.

  • Πηγή: Ελληνική Κοινότητα Καΐρου / Κάτια Τσιμπλάκη.