15 Δεκέμβριος 2018, 17:05 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Δεκέμβριος 2018, 16:44

Ολοκληρώθηκε το πανελλαδικό συλλαλητήριο συνταξιούχων στο κέντρο της Αθήνας

  • Ολοκληρώθηκε το πανελλαδικό συλλαλητήριο συνταξιούχων στο κέντρο της Αθήνας
    Συνταξιούχοι στην πανελλαδική κινητοποίηση με σύνθημα «Διεκδικούμε ό,τι μας έχει αφαιρεθεί!», που διοργάνωσαν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Συμέλα Παντζαρτζή)

Ολοκληρώθηκε το πανελλαδικό συλλαλητήριο συνταξιούχων που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας. Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αρχικά στην πλατεία Κλαυθμώνος και με πορεία κατευθύνθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου. Εκεί, αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον διευθυντή του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού Γιώργο Τσίπρα.

Εξερχόμενος από τη συνάντηση ο πρόεδρος ομοσπονδιών συνταξιούχων ΙΚΑ Δήμος Κουμπούρης τόνισε μεταξύ άλλων: «Αντιπροσωπεία μας συναντήθηκε με τον Γιώργο Τσίπρα. Είμαστε στο δρόμο του αγώνα χιλιάδες συνταξιούχοι. Η σημερινή μας συγκέντρωση είναι μια μεγαλειώδης συγκέντρωση. Θα συνεχίσουμε στο δρόμο του αγώνα, αλλά θέλουμε να συναντηθούμε με τον πρωθυπουργό ώστε να του μεταφέρουμε τη σημερινή πραγματικότητα από τη ζωή μας την ίδια, από τους συνταξιούχους που εκπροσωπούμε».

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις διεκδικούν μεταξύ άλλων: «την κατάργηση του νόμου 4387/16 (νόμος Κατρούγκαλου) και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις με κατώτερη σύνταξη στα 600 ευρώ, από τα 360 που είναι σήμερα». Επιπλέον, ζητούν να «μην μειωθεί το αφορολόγητο και να μην περικοπούν τα οικογενειακά επιδόματα, το ΕΚΑΣ, των συντάξεων χηρείας, καθώς επίσης και να αποδοθούν άμεσα τα δώρα».

Κατά τη διάρκεια της πορείας, είχε διακοπεί η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας, ωστόσο τώρα αποκαθίσταται σταδιακά. Επιπλέον, ο σταθμός μετρό του Συντάγματος είναι ανοιχτός.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ιωάννα Καρδάρα.