15 Δεκέμβριος 2018, 14:24 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Δεκέμβριος 2018, 14:25

«Κίτρινα γιλέκα»: Περίπου 1.000 οι διαδηλωτές στο Παρίσι, 60 προσαγωγές από την αστυνομία

  • «Κίτρινα γιλέκα»: Περίπου 1.000 οι διαδηλωτές στο Παρίσι, 60 προσαγωγές από την αστυνομία
    Συγκέντρωση από «Κίτρινα γιλέκα» πραγματοποιείται και στο Ρότερνταμ (φωτ.: EPA / Robinn Utrecht)

Περίπου 1.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στις 12:00 ώρα Ελλάδος στο Παρίσι για την «πέμπτη πράξη» των κινητοποιήσεων των «Κίτρινων γιλέκων», ενώ η αστυνομία της γαλλικής πρωτεύουσας προχώρησε ήδη σε περίπου 60 προσαγωγές. Η εκπρόσωπος της αστυνομίας Ζοανά Πριμβέρ είπε στο δίκτυο BFMTV ότι η κινητοποίηση είναι μικρότερη σε μέγεθος, προσθέτοντας ότι η αστυνομία παραμένει σε επιφυλακή.

Ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσε ότι περίπου 69.000 αστυνομικοί έχουν κινητοποιηθεί και έχουν σταλεί ενισχύσεις στην Τουλούζη, στο Μπορντό και στο Σεντ-Ετιέν.

Η κυβέρνηση καθώς και πολλά συνδικάτα και πολιτικοί της αντιπολίτευσης κάλεσαν τους διαδηλωτές να μη βγουν σήμερα στους δρόμους, έπειτα από την επίθεση με τέσσερις νεκρούς που σημειώθηκε από ένοπλο σε χριστουγεννιάτικη αγορά του Στρασβούργου, ωστόσο αυτό δεν απέτρεψε τις κινητοποιήσεις, που σήμερα έχουν γίνει και στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας.

Δημοσιογράφος του AFP μετέδωσε ότι μέλη των «Κίτρινων γιλέκων» εμφανίστηκαν στη Λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων λίγο αφότου παραδόθηκε μερικώς στην κυκλοφορία, χωρίς ωστόσο να προκαλέσουν επεισόδια. Νωρίτερα, στην ίδια περιοχή έκανε την εμφάνισή της μια ομάδα από γυμνόστηθες ακτιβίστριες της οργάνωσης Femen, η οποία ήρθε αντιμέτωπη με τις δυνάμεις ασφαλείας σε απόσταση λίγων μέτρων από την προεδρική κατοικία.

  • Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ.