15 Δεκέμβριος 2018, 13:18 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Δεκέμβριος 2018, 13:58

Il Manifesto: Ο Τσίπρας τα κατάφερε, οι συντάξεις των Ελλήνων δεν θα κοπούν

  • Στην Κρήτη ο Αλέξης Τσίπρας
    (Φωτ. αρχείου: EPA / Julien Warnand)

Στην ακύρωση της προγραμματισμένης μείωσης των συντάξεων αναφέρεται σήμερα με άρθρο της η ιταλική εφημερίδα Il Manifesto. «Ο Τσίπρας τα κατάφερε, οι συντάξεις των Ελλήνων δεν πρόκειται να κοπούν», γράφει η ιταλική εφημερίδα, προσθέτοντας ότι η Νέα Δημοκρατία στήριξε τελικά την κατάργηση των περικοπών, αν και συνεχίζει να θεωρεί ότι το αποτέλεσμα αυτό συνδέεται άμεσα, ως αντάλλαγμα, με τη Συμφωνία των Πρεσπών. Η Il Manifesto αναφέρεται επίσης σε δήλωση του πρωθυπουργού, ο οποίος κατηγορεί στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι εκφράζουν «καφενειακό λόγο».

«Πρόκειται να αυξηθούν, έστω και με περιορισμένα ποσά, 620.000 συντάξεις, θα γίνουν 3.200 προσλήψεις στον τομέα της υγείας, ενώ ο Έλληνας πρωθυπουργός στοχεύει και στην αύξηση των μισθών των εργαζομένων», αναφέρει η εφημερίδα.

Επίσης, το δημοσίευμα τονίζει ότι «ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί να αυξήσει τα ποσοστά του κόμματός του εφαρμόζοντας ένα μέρος του κοινωνικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο είχε ‘παγώσει’ υποχρεωτικά το 2015, εν αναμονή της ολοκλήρωσης των μνημονίων, η οποία επισημοποιήθηκε το περασμένο καλοκαίρι».

Τέλος, η ιταλική εφημερίδα εκτιμά ότι «η Ελλάδα παραμένει υπό παρακολούθηση από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, αλλά τα περιθώρια νέων κινήσεων για την κυβέρνηση της Αθήνας πλέον είναι σίγουρα μεγαλύτερα από ό,τι στο παρελθόν». Σημειώνει δε ότι «ένα μέρος της ελληνικής κοινωνίας συνεχίζει να δυσκολεύεται να σταθεί και πάλι στα πόδια της, μετά από μια κρίση άνευ προηγουμένου».

  • Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ.