14 Δεκέμβριος 2018, 18:22 - Τελευταία Ενημέρωση: 14 Δεκέμβριος 2018, 16:33

Αγροτικές κινητοποιήσεις από τη Δευτέρα – Στη Θεσσαλία τα πρώτα τρακτέρ

  • Λάρισα: Αποχώρησαν οι αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Σωτήρης Μπαρμπαρούσης)

Μπροστά βάζουν τις μηχανές των τρακτέρ σε λίγες ημέρες οι αγρότες, οι οποίοι για μία ακόμα φορά επιλέγουν το δρόμο των κινητοποιήσεων αρχής γενομένης από τη Θεσσαλία. Τα πρώτα τρακτέρ θα εμφανιστούν τη Δευτέρα στον Πλατύκαμπο Λάρισας, στα Φάρσαλα και στον αυτοκινητόδρομο Ε65 στην Καρδίτσα. Οι αγρότες, που συναντήθηκαν σήμερα στην Αθήνα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αποφάσισαν να σκληρύνουν τη στάση τους καθώς θεωρούν ότι τα προβλήματά τους παραμένουν άλυτα.

«Οι απαντήσεις που πήραμε όχι μόνο δεν μας ικανοποιούν, αλλά δείχνει ότι η κυβέρνηση έχει κάνει την επιλογή της να μην στηρίξει τον πρωτογενή τομέα με μια σειρά μέτρα που είναι αναγκαία, αλλά και να στηρίξει άλλα συμφέροντα σε βάρος των παραγωγών και των καταναλωτών», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων Ρίζος Μαρούδας.

Ο Σταύρος Αραχωβίτης, πάντως, τονίζει ότι πολλά από τα αιτήματα που έχουν κατατεθεί από τους εκπροσώπους των αγροτών έχουν ήδη επιλυθεί, κάποια βρίσκονται στο στάδιο της επεξεργασίας, ενώ κάποια είναι «κάπως υπερβολικά για τις δεδομένες συνθήκες που έχει η οικονομία και ολόκληρη η κοινωνία». Πολιτική του υπουργείου, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι το επόμενο χρονικό διάστημα να μειωθεί το κόστος παραγωγής στο χωράφι είτε μέσω του πετρελαίου κίνησης είτε μέσω της ενέργειας είτε μέσω των εφοδίων.