15 Δεκέμβριος 2018, 17:53 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Δεκέμβριος 2018, 17:50

ΗΠΑ: Ξέχασαν... ανθρώπινη καρδιά σε αεροσκάφος!

  • ΗΠΑ: Ξέχασαν... ανθρώπινη καρδιά σε αεροσκάφος!
    (Φωτ.: pixabay.com)

Αεροσκάφος της εταιρείας Southwest, το οποίο εκτελούσε πτήση από το Σιάτλ στο Ντάλας, αναγκάστηκε να κάνει μεταβολή αφού είχε ξεχαστεί μέσα στο χώρο μεταφοράς φορτίου μια ανθρώπινη καρδιά που προοριζόταν για μεταμόσχευση, ανέφεραν την Πέμπτη αμερικανικά ΜΜΕ. Είχε διανύσει περίπου 950 χλμ –από το σύνολο των 2.500 χλμ της πτήσης– όταν το πλήρωμα αντιλήφθηκε ότι «ένα φορτίο κρίσιμο για τη ζωή κάποιου», που είχε παραλάβει από την Καλιφόρνια κι είχε προορισμό νοσοκομείο του Σιάτλ, βρισκόταν ακόμα πάνω στο αεροπλάνο.

«Μόλις συνειδητοποιήσαμε το λάθος, δώσαμε αμέσως εντολή να επιστρέψει το αεροσκάφος στο Σιάτλ», εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο την Πέμπτη ο Νταν Λάντσον, εκπρόσωπος της Southwest.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Seattle Times, ο κυβερνήτης ενημέρωσε τους επιβάτες, προς γενική κατάπληξη και φρίκη, ότι στο χώρο φορτίου είχε ξεχαστεί μια ανθρώπινη καρδιά. Η εταιρεία δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

Αυτό το λάθος είχε αποτέλεσμα να χαθούν τέσσερις εξαιρετικά πολύτιμες ώρες, από τις οποίες τρεις στον αέρα.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι μια ανθρώπινη καρδιά γενικά μπορεί να διατηρηθεί από τέσσερις ως έξι ώρες πριν γίνει η μεταμόσχευσή της. Ο γιατρός Άντριου Γκότσοκ, ο οποίος επέβαινε στο αεροσκάφος, περιέγραψε στην εφημερίδα το σοκ που δοκίμασαν οι επιβάτες όταν ανακάλυψαν (αφού ορισμένοι είχαν πρόσβαση στο διαδίκτυο), πόσο μικρό είναι το χρονικό περιθώριο για τη μεταφορά μιας ανθρώπινης καρδιάς που προορίζεται για μεταμόσχευση, και χαρακτήρισε το περιστατικό «φρικτό σενάριο κατάφωρης αμέλειας».

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.