14 Δεκέμβριος 2018, 17:03 - Τελευταία Ενημέρωση: 14 Δεκέμβριος 2018, 16:23

Στήριξη αγάπης από τους ομογενείς Μονάχου για το Λύρειο Ίδρυμα που κάηκε το καλοκαίρι

  • Στήριξη αγάπης από τους ομογενείς Μονάχου για το Λύρειο Ίδρυμα που κάηκε το καλοκαίρι
    (Φωτ.: e-bavariagr.de)

Την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε η 4η Φιλανθρωπική Εκδήλωση των ελληνικών πολιτιστικών συλλόγων Μονάχου με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων τα οποία θα διατεθούν για την αποκατάσταση του Λύρειου Ιδρύματος που κάηκε στις φονικές πυρκαγιές του καλοκαιριού στην Αττική. Η πρωτοβουλία της δράσης ανήκει στην ιστοσελίδα «Δορυφόρος».

Εκεί βρέθηκαν και οι Παρχαρομάνες του Συλλόγου Ποντίων Μονάχου.

Η προσέλευση του κόσμου ήταν για ακόμη μια φορά συγκινητική. Από τις 10:00 το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα η αίθουσα αλλά και οι γύρω χώροι του Jugendzentrum όπου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση ήταν γεμάτοι. Είχαν στηθεί ειδικά σταντ από όλους τους πολιτιστικούς συλλόγους με ελληνικά παραδοσιακά εδέσματα τα οποία πωλούσαν. Το ποσό που συλλέχθηκε και κατατέθηκε σε λογαριασμό του Ιδρύματος ανέρχεται στις 16.481 ευρώ.

Ο Σύλλογος Ποντίων Μονάχου ήταν εκεί με ποντιακά εδέσματα. Συμμετείχε επίσης η Ενορία Αγίου Γεωργίου καθώς και οι σύλλογοι Ελασσονιτών, Επτανησίων, Ηπειρωτών, Θρακών, Κοζανιτών, Κρητών, Μακεδόνων, καθώς επίσης το Ελληνικό Σπίτι και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Μονάχου. Την προσπάθεια στήριξαν η ενορία Αγίων Πάντων, το Ίδρυμα Παλλάδιον, το Τμήμα Ελληνικής Γλώσσας, η Λέσχη Ελλήνων Επιστημόνων, ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Λύκειον των Ελληνίδων», η Φιλαρμονία και ο Σύλλογος Σερραίων.


(Βίντεο: Doryforos Europe)