14 Δεκέμβριος 2018, 19:49 - Τελευταία Ενημέρωση: 14 Δεκέμβριος 2018, 19:09

Χριστουγεννιάτικα στολίδια με... ποντιακή πινελιά, για καλό σκοπό (φωτο)

  • Χριστουγεννιάτικα στολίδια με... ποντιακή πινελιά, για καλό σκοπό (φωτο)
    (Φωτ.: Ένωση Ποντίων Νομού Κιλκίς «Οι Αργοναύτες»)
  • Χριστουγεννιάτικα στολίδια με... ποντιακή πινελιά, για καλό σκοπό (φωτο)
  • Χριστουγεννιάτικα στολίδια με... ποντιακή πινελιά, για καλό σκοπό (φωτο)

Χριστουγεννιάτικα στολίδια φτιαγμένα από πολυτελή υφάσματα που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή της γυναικείας παραδοσιακής ποντιακής φορεσιάς έφτιαξαν τα μέλη της Ένωσης Ποντίων Νομού Κιλκίς «Οι Αργοναύτες», προκειμένου να δοθούν στο Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης ΑμΕΑ Κιλκίς, το οποίο θα πραγματοποιήσει bazaar την εορταστική περίοδο. Τα έσοδα από τα στολίδια της Ένωσης θα διατεθούν για τις ανάγκες του Κέντρου.

Τα μέλη της Ένωσης, υπό την καθοδήγηση της εκπαιδεύτριας τους, Λένας Καλαμαρινού, εργάστηκαν σκληρά από τα μέσα Νοεμβρίου και κατάφεραν να δημιουργήσουν 300 μικρά στολίδια.

Κατασκευάστηκαν έλατα, αστεράκια, αγγελάκια και διάφορα άλλα διακοσμητικά που μπορούν να στολίσουν τα χριστουγεννιάτικα δέντρα. Το ιδιαίτερο με αυτά τα στολίδια είναι ότι έχουν έντονη ποντιακή πινελιά αφού χρησιμοποιήθηκαν υφάσματα με τα οποία ράβονται γυναικείες ποντιακές φορεσιές, και στολίστηκαν με τα ιδιαίτερα σιρίτια της.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αθανάσιος Λαβασάς και η υπεύθυνη του τμήματος παραδοσιακής χειροτεχνίας Λένα Σαββίδου, μαζί με την ομάδα κατασκευής επισκέφθηκαν πριν από λίγες ημέρες το Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης και παρέδωσαν τα στολίδια. Στη συνάντηση η Ένωση ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του Κέντρου και εντυπωσιάστηκε από τη δουλεία που γίνεται εκεί.

Τα χριστουγεννιάτικα στολίδια που δώρισαν «Οι Αργοναύτες» θα πωλούνται μαζί με τα υπόλοιπα χειροτεχνήματα των ατόμων με ειδικές ανάγκες καθ' όλη τη διάρκεια των εορτών στον πολύ ιδιαίτερο και ζεστό χώρο της έκθεσης του Κέντρου που θα είναι ανοικτός τις εργάσιμες ημέρες από τις 8:00 έως τις 13:30.

  • Φωτογραφίες: Ένωση Ποντίων Νομού Κιλκίς «Οι Αργοναύτες».
Gallery