14 Δεκέμβριος 2018, 10:09 - Τελευταία Ενημέρωση: 14 Δεκέμβριος 2018, 09:55

Εκτός ΑΝΕΛ ο Τέρενς Κουίκ – Διαγράφηκε σε ζωντανή τηλεοπτική σύνδεση (βίντεο)

  • Ορκίζεται βουλευτής ο Τέρενς Κουίκ
    Ο Τέρενς Κουίκ στο Μνημείο της Γενοκτονίας των Αρμενίων στο Ερεβάν (φωτ.: Twitter / ΥΦΥΠΕΞ Τ. Κουίκ)

Το τέλος του 2018 βρίσκει τους Ανεξάρτητους Έλληνες (ΑΝΕΛ) ιδιαιτέρως προβληματισμένους καθώς όλα δείχνουν πως η σύναψη της Συμφωνίας των Πρεσπών αποτελεί για αυτούς μοιραία εξέλιξη σε διαφορετικά επίπεδα, τόσο εντός όσο και εκτός του κόμματος. Από την πρώτη στιγμή οι ΑΝΕΛ έχουν διαχωρίσει τη θέση τους όσον αφορά τη Συμφωνία και έχουν, στην πλειονότητά τους, επισημαίνει πως θα την καταψηφίσουν όταν τεθεί προς ψηφοφορία στην ελληνική Βουλή. Χθες, όμως ο υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος προχώρησε ακόμα ένα βήμα ανακοινώνοντας ότι θα παραιτηθεί από την κυβερνητική του θέση στα μέσα Ιανουαρίου όταν θα ολοκληρωθεί η συνταγματική αναθεώρηση στην πΓΔΜ.

Λίγες ώρες αργότερα, διαφοροποίησε τη δήλωση-βόμβα και είπε πως θα παραιτηθεί όταν η Συμφωνία σταλεί στη Βουλή προς κύρωση, θέση που είχε το κόμμα όλο αυτό το διάστημα.

Οι δηλώσεις του Πάνου Καμμένου δεν ήταν η μόνη «έκπληξη» των ΑΝΕΛ, χθες. Σε ζωντανή τηλεοπτική σύνδεση, και από τον τηλεοπτικό σταθμό Kontra, ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Θεόδωρος Τοσουνίδης «διέγραψε» τον υφυπουργό Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ από το κόμμα. «Είναι ομόφωνη απόφαση του κόμματος. Ο κ. Κουίκ έθεσε εαυτόν εκτός κινήματος. Τέλος» είπε ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, «με όλη του την τελευταία πορείας, αφού δεν εμφανίστηκε καν στην τελευταία συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας την περασμένη Τρίτη». Επιπλέον, όπως πρόσθεσε ο Θεόδωρος Τοσουνίδης «παραβίασε αρχές των Ανεξάρτητων Ελλήνων».

Αναφερόμενος στη στάση που κράτησε ο υφυπουργός Εξωτερικών έναντι της Συμφωνίας των Πρεσπών, είπε ότι εφόσον τάχθηκε υπέρ αυτής «εδώ και καιρό αποτελεί ξένο σώμα» στο κόμμα. Εξάλλου όπως είπε ο Θεόδωρος Τοσουνίδης, τα υπόλοιπα στελέχη των ΑΝΕΛ που συμμετέχουν στην κυβέρνηση έχουν αποφασίσει ομόφωνα να εγκαταλείψουν την κυβέρνηση σε περίπτωση που η Συμφωνία φτάσει στη Βουλή.