14 Δεκέμβριος 2018, 00:14 - Τελευταία Ενημέρωση: 14 Δεκέμβριος 2018, 00:13

Συναγερμός στην αστυνομία: Χάθηκαν δύο όπλα από το αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων

  • Ελεύθερος υπό όρους ο 20χρονος που κατηγορείται για τον θάνατο του πατέρα του
    (Φωτ. αρχείου)

Έρευνα για την απώλεια δυο υπηρεσιακών όπλων από το αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και τρεις μέρες από την υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, όπως έγινε γνωστό από αστυνομική πηγή. Τα όπλα είναι δύο υπηρεσιακά περίστροφα που ανήκαν στον οπλισμό του τμήματος και χρησιμοποιούνταν από δόκιμους αστυφύλακες περιστασιακά όταν εκτελούσαν  υπηρεσία. Για τον σκοπό αυτόν το τμήμα είχε τέσσερα πιστόλια που φυλάσσονταν στο γραφείο του αξιωματικού υπηρεσίας.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ανά τακτά χρονικά διαστήματα γινόταν έλεγχος, ένας εκ των οποίων πραγματοποιήθηκε πριν από τρεις ημέρες.

Ο διαχειριστής του τμήματος διαπίστωσε ότι έλειπαν τα δύο από τα τέσσερα πιστόλια, τα οποία είχαν χρησιμοποιηθεί για τελευταία φορά από δόκιμους αστυφύλακες περίπου στις αρχές Νοεμβρίου. Αμέσως ενημερώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες και διατάχθηκε έρευνα από τη διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων.

Από τους αδιάφθορους της ΕΛΑΣ εξετάζονται όλοι οι αστυνομικοί του τμήματος που είχαν πρόσβαση στο, χώρο όπου φυλάσσονταν τα όπλα, ενώ αναμένεται να διαταχθεί ένορκη διοικητική εξέταση.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.