13 Δεκέμβριος 2018, 18:13 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Δεκέμβριος 2018, 16:22

Der Standard: Η Ελλάδα βρίσκεται στο δρόμο της βελτίωσης

  • Der Standard: Η Ελλάδα βρίσκεται στο δρόμο της βελτίωσης

Η Ελλάδα βρίσκεται στον δρόμο της βελτίωσης, αλλά η οικονομική κρίση έχει αφήσει τα ίχνη της γράφει η αυστριακή εφημερίδα Der Standard, για να προσθέσει πως η κυβέρνηση επιχειρεί να απαντήσει με ένα κοινωνικό μέρισμα.

«Μια δεκαετία μετά οι διαμαρτυρίες παραμένουν έντονες, αλλά όχι ακραίες» σημειώνει η εφημερίδα, αναφερόμενη στα επεισόδια που διαδραματίστηκαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη στις 6 Δεκεμβρίου, ανήμερα της 10ης επετείου από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

«Αυτό σχετίζεται μάλλον και με το γεγονός ότι η οικονομική κρίση έχει ξεπεραστεί ως έναν βαθμό και στο μεταξύ οι άνθρωποι έχουν αρχίσει να το νιώθουν αυτό. Το ποσοστό ανεργίας κυμαίνεται στο 18,6%, δυο ποσοστιαίες μονάδες λιγότερες απ' ό,τι την προηγούμενη χρονιά. Η Ελλάδα διατηρεί όμως το μεγαλύτερο ποσοστό μη απασχολούμενων στην ΕΕ. Ο ευρωπαϊκός μέσος όρος του ποσοστού ανεργίας κυμαίνεται στο 8%. Όπως την περασμένη χρονιά, έτσι και φέτος οι πολίτες που έχουν ανάγκη μπορούν να κάνουν ηλεκτρονική αίτηση για το κοινωνικό μέρισμα. Τα ποσά κυμαίνονται μεταξύ 350 και 1.350 ευρώ. Συνολικά, η κυβέρνηση διαθέτει 1,3 δισ. ευρώ για αυτή τη δράση. Στόχος είναι οι πιο φτωχοί πολίτες, κυρίως οι άνεργοι, να περάσουν πιο εύκολα το χειμώνα» καταλήγει το άρθρο της Der Standard.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.