13 Δεκέμβριος 2018, 13:16 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Δεκέμβριος 2018, 13:20

Πάνος Καμμένος: Θα παραιτηθώ εάν ψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών από την πΓΔΜ

Την παραίτησή του από το υπουργείο Άμυνας προτίθεται να υποβάλλει, κατά δήλωσή του, ο Πάνος Καμμένος εάν το Κοινοβούλιο τη πΓΔΜ ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών ενώ θα αποσυρθεί και από την κυβέρνηση.

Μιλώντας σε αξιωματικούς της 1ης Στρατιάς στη Λάρισα, ο Πάνος Καμμένος χαρακτήρισε τη Συμφωνία «νεκρή» μετά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού της πΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ για «μακεδονική εθνότητα και γλώσσα».

«Δήλωσα στα φυλάκια και στο προσωπικό που συνάντησα ότι αν συνεχίσει και ψηφιστεί η Συνθήκη των Πρεσπών από την μεριά της πΓΔΜ εγώ θα παραιτηθώ από το υπ. Εθνικής Άμυνας αναλαμβάνοντας και το βάρος αυτής της ευθύνης, θα αποσυρθώ από την κυβέρνηση» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

Θα απαξιωθεί η Συνθήκη
Εξάλλου όπως τόνισε «Με τις τελευταίες δηλώσεις φαίνεται ότι έχουν αποφασίσει να συνεχίσουν τις αλυτρωτικές τους βουλήσεις πράγμα που πιστεύω ότι μπορεί να οδηγήσει ουσιαστικά στην απαξίωση της Συνθήκης αυτής που έτσι κι έτσι είναι νεκρή με αυτές τις δηλώσεις που αυτοί κάνουν ώστε να μη δημιουργηθεί πρόβλημα και να πάμε με ομαλότητα». Χαίρομαι, είπε, που «ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής είπε ότι εάν αυτές οι προκλήσεις συνεχιστούν και εάν αμφισβητείται, για παράδειγμα, η μη ύπαρξη “μακεδονικής εθνότητας” ή οι αλυτρωτικές τους τάσεις περί δήθεν μειονότητας και συνεχίσουν τις προκλήσεις δεν θα υπάρξει συμφωνία».

Νωρίτερα, αναφερόμενος στις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, ο υπουργός τόνισε πως «έχουμε τις καλύτερες». «Το ηθικό είναι υψηλό, ο επαγγελματισμός έχει οδηγήσει τη χώρα μας σε μια γεωπολιτική ενίσχυση, με αποτέλεσμα από πρόβλημα στην περιοχή ή μέρος του προβλήματος, η Ελλάδα να έχει καταστεί πόλος σταθερότητας» πρόσθεσε.